Σόιμπλε: Βέτο στους εθνικούς προϋπολογισμούς από τον Επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων
24/11/2014 20:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σόιμπλε: Βέτο στους εθνικούς προϋπολογισμούς από τον Επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων

Για τη μακρά πολιτική του διαδρομή μιλά σε εκτενή συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό Focus ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τάσσεται υπέρ μίας ευρωπαϊκής Αρχής που θα εγγυάται την τήρηση των κανόνων σταθερότητας από τα ευρωπαϊκά κράτη, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό απαιτεί αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών με ομόφωνη απόφαση των «28» της ΕΕ. Όπως υποστηρίζει ο Σόιμπλε, «ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων θα έπρεπε να αποκτήσει δικαίωμα άσκησης βέτο ενάντια σε (εθνικούς) προϋπολογισμούς που παραβιάζουν τα κριτήρια σταθερότητας».

Ενόψει της ψήφισης του πρώτου ισοσκελισμένου προϋπολογισμού μετά από 46 χρόνια στη Γερμανία, κάτι που αποτελεί προσωπικό στοίχημα του γερμανού υπουργού, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχολιάζει ότι η γερμανική επανένωση και η συμβολή του στα σχετικά γεγονότα έχουν για τον ίδιο πολύ πιο βαρύνουσα σημασία. Ερωτηθείς σχετικά με τη διαδικασία σταθεροποίησης του ευρώ διαμηνύει ότι απαιτεί ακόμη δουλειά. Όπως υπογραμμίζει, «πρέπει να δείξουμε με ποιον τρόπο θέλουμε να προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής ένωσης. Αυτό σημαίνει ότι τα κράτη της ευρωζώνης πρέπει να δεσμευθούν στη δημιουργία λιγότερων χρεών. Το ότι θέλουμε να εδραιώσουμε το ευρώ απαρέγκλιτα και σε μόνιμη βάση πρέπει να είναι σαφές. Στο πεδίο της τραπεζικής ένωσης το καταφέραμε αυτό, στο πεδίο της δημοσιονομικής ένωσης όχι ακόμη».

www.focus.de

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές 24/11/2014 23:02:56

    Ηρέμησε βρε λίγο,χαλάρωσε.Και εσύ άλλωστε Σόι -μπλε είσαι.!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.