29/07/2010 15:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεχείς κυβερνητικές παλινωδίες στις συλλογικές διαπραγματεύσεις

Ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την κατάθεση δεύτερης τροπολογίας από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με τον ΟΜΕΔ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.

Με παλινωδίες, προχειρότητα και κυρίως με έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου, χειρίζεται το επίμαχο ζήτημα των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, με πλημμυρίδα τροπολογιών.

Με μια νέα ασαφή τροπολογία, ο Υπουργός Εργασίας τροποποιεί την ήδη κατατεθειμένη τροπολογία, υπαναχωρώντας κάτω από το βάρος των πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων και ουσιαστικά “χρυσώνοντας το χάπι” στις αυξήσεις των εργαζομένων.

Την ώρα που όλα τα δεδομένα  για τις τιμές των αγαθών και υπηρεσιών δείχνουν να  διαμορφώνεται σήμερα ο πληθωρισμός στην Ελλάδα στο 6%, η κυβέρνηση κινείται στον αστερισμό της αυθαιρεσίας. Επιλέγει τον εύκολο στόχο που είναι οι μισθοί των εργαζομένων και βάζει ασφυκτικό περιοριστικό πλαίσιο χαμηλών προσδοκιών ακόμη και στην ελεύθερη βούληση των κοινωνικών εταίρων.

Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τον ίδιο κακό εαυτό του ΠΑΣΟΚ, όπως το 1985, που -με πράξη νομοθετικού περιεχομένου- πάγωσε τις αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ανώνυμος avatar
    ανώνυμος 29/07/2010 23:09:44

    Re aytos o Koybelis poy krybetai?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.