Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας - Μόνο 500 εκατ. από Ντράγκι μέσω ELA
02/06/2015 21:19
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας - Μόνο 500 εκατ. από Ντράγκι μέσω ELA

Την αύξηση του ορίου χρήσης του Μηχανισμού Εκτακτης Ρευστότητας (ELA) από τις ελληνικές τράπεζες κατά 500 εκατ. ευρώ αποφάσισε η ΕΚΤ. Η αύξηση αυτή ανεβάζει το συνολικό όριο στα 80,7 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το «μαξιλάρι ρευστότητας» για τις ελληνικές τράπεζες διαμορφώνεται περίπου στα 3 δισ. ευρώ.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έγινε συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ για αύξηση του «κουρέματος» που επιβάλλεται στη ρευστότητα που λαμβάνουν οι τράπεζες σε σχέση με τα ενέχυρα που καταθέτουν.

Ωστόσο, δεν υπήρξε και πάλι σχετική απόφαση, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η ΕΚΤ τηρεί στάση αναμονής για τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης της Αθήνας με τους δανειστές.

Πάντως, το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται καθώς ακόμη και τα 500 εκατ. ευρώ δεν μπορούν να καλύψουν τις σημαντικές ρευστοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων. Μόνο τον Απρίλιο εκτιμάται ότι έφυγαν από τις τράπεζες περί τα 5 δισ. ευρώ.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.