Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Β. Σόιμπλε - Γ. Βαρουφάκης
05/02/2015 16:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Β. Σόιμπλε - Γ. Βαρουφάκης

Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις...

«Δεν συμφωνήσαμε απόλυτα ή, όπως μου είπε ο εκπροσώπός μου, που είναι διπλωμάτης, συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά το τέλος της διάρκειας 100' συνάντησης με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος από την πλευρά του σημείωσε ότι «δεν προβλεπόταν να συμφωνήσουμε» και πρόσθεσε ότι «δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε, αλλά συμφωνήσαμε να διαβουλευθούμε για μια ευρωπαϊκή λύση».

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε η συζήτηση ήταν εντατική, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, «μεγαλύτερη από αυτήν που προέβλεπαν οι αναλυτές στην αρχή», αλλά τόνισε ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά και ότι «η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστεί» με την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επισταμένως στην αξιοπιστία, η οποία πρέπει να διαφυλαχθεί και εξέφρασε την επιφύλαξή του για κάποια από τα μέτρα που εξήγγειλε η νέα ελληνική κυβέρνηση, τα οποία, είπε, ότι «δεν είναι στην κατεύθυνση που θα θέλαμε».

Σεβόμαστε την εντολή που έλαβε η κυβέρνηση, δήλωσε, αλλά εξήγησε ότι αν το πρόγραμμα αλλάξει, θα χρειαστεί και πάλι η επικύρωση από τα Κοινοβούλια. «Δεν είναι κακό να θέλει κανείς να μείνει πιστός στην εντολή του, αλλά το να γίνεται αυτό σε βάρος των άλλων δεν είναι ρεαλιστικό», σημείωσε και πρόσθεσε ότι όλες οι κυβερνήσεις έχουν εντολή και στην Ευρώπη καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να βρίσκεται κοινό έδαφος.

Ο κ. Σόιμπλε διαβεβαίωσε, πάντως, ότι η Γερμανία θα κάνει τα πάντα προκειμένου η Ελλάδα να βρεθεί σε ισχυρή θέση στο μέλλον, εξέφρασε την διάθεση του Βερολίνου να βοηθήσει σε ζητήματα φοροδιαφυγής και διαφθοράς και δήλωσε μάλιστα ότι άκουσε με ικανοποίηση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σε αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε ότι αυτό που ζητά είναι χρόνος ως τον Μάιο, προκειμένου να παρουσιάσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα στους εταίρους της και ένα πρόγραμμα - γέφυρα, για το διάστημα ως τότε. Υποσχέθηκε δε «λογική, ειλικρίνεια και ετοιμότητα για την εφαρμογή αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων». «Ζητάμε την ευκαιρία να θέσουμε την πρότασή μας» με στόχο να προκύψει σύνθεση και να φθάσουμε σε ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης. Διαβεβαίωσε δε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε η λέξη «χρεοκοπία» να εξαφανιστεί από τη συζήτηση.

Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι αυτές που προβλέπονται από το τρέχον πρόγραμμα δεν είναι όλες «για πέταμα», αλλά υποστήριξε ότι θέτουν λάθος προτεραιότητες, στοχεύοντας όχι στην κορυφή, αλλά στη βάση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. η Dimi avatar
    η Dimi 05/02/2015 18:06:04

    Βίντεο: Οι κοινές δηλώσεις Γ. Βαρουφάκη – Β.Σόϊμπλε http://on-msn.com/1zTYaFx

  2. η Dimi avatar
    η Dimi 05/02/2015 19:16:55

    Έρχεται και το Ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο «Φορολόγησης του Κρυφού Πλούτου»! Και με τη δέσμευση Υπουγείου Οικονομικών ότι, τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αυστηρά και μόνο για φορολογικούς σκοπούς και ότι δεν θα διαρρεύσουν σε τρίτους http://bit.ly/1C3dixX πηγή: newmoney * * * «Θα σας φορολογήσουν τα κοτέτσια και τα παράθυρα. Δεν θα προλάβουν όμως να τα πάρουν.» ~Κοσμάς Αιτωλός

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.