Συμφωνία μέχρι την Τρίτη, στη Βουλή την Πέμπτη - Πιθανή πρώτη εκταμίευση πριν από τις 20 Αυγούστου
08/08/2015 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμφωνία μέχρι την Τρίτη, στη Βουλή την Πέμπτη - Πιθανή πρώτη εκταμίευση πριν από τις 20 Αυγούστου

Ευρωπαϊκή πηγή

Η Ελλάδα οδεύει προς ολοκλήρωση του σχεδίου συμφωνίας για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης μέχρι την Τρίτη και η πρώτη εκταμίευση είναι πιθανό να γίνει μέχρι τις 20 Αυγούστου, δήλωσε πηγή ενήμερη για το περιεχόμενο της τηλεδιάσκεψης της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής (ΟΔΕ), που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Οι συνομιλίες προχωρούν ομαλά και ενδέχεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, είπε η ίδια πηγή. Εάν το σχέδιο του μνημονίου κατανόησης και μια επικαιροποιημένη ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους έχουν ετοιμαστεί, όπως σχεδιάζεται, την Τρίτη, η ελληνική κυβέρνηση και η Βουλή των Ελλήνων αναμένεται ότι θα τα εγκρίνουν ως την Πέμπτη, κατά την ίδια πηγή.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα μπορούσαν κατόπιν να συναντηθούν ή να πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη για να εγκρίνουν την τριετή δανειακή σύμβαση της Αθήνας, ανέφερε η πηγή.

Η Ελλάδα αναμένεται να επικυρώσει άλλον έναν νόμο πακέτο που θα περιλαμβάνει διάφορες μεταρρυθμίσεις πριν από την 20ή Αυγούστου παράλληλα με τις εθνικές διαδικασίες έγκρισης της συμφωνίας ώστε να λάβει έγκαιρα μια πρώτη δόση και να κάνει την αποπληρωμή ελληνικών κρατικών ομολόγων που διακρατεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και λήγουν την 20ή Αυγούστου, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Όλοι δουλεύουν στο Σχέδιο Α — μια συμφωνία και την εκταμίευση ως την 20ή Αυγούστου» της πρώτης δόσης του δανείου των έως και 86 δισ. ευρώ, ανέφερε η πηγή.

Οι διαπραγματεύσεις άρχισαν στις 20 Ιουλίου, μία εβδομάδα αφότου οι ηγέτες των κρατών μελών της ευρωζώνης συμφώνησαν έπειτα από μια ολονύχτια σύνοδο στην έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν εκφράστηκαν σημαντικές διαφωνίες μεταξύ των χωρών μελών κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της ΟΔΕ, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, εν μέρει διότι δεν υπήρχε κάτι για το οποίο χρειαζόταν να ληφθεί απόφαση.

Ορισμένες χώρες, με προεξάρχουσα τη Γερμανία, ήθελαν να προσδιοριστούν σαφώς οι δεσμεύσεις για πιο μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις, πέραν των άμεσων ενεργειών που θα γίνουν, πρόσθεσε η πηγή που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λαέρτης avatar
    Λαέρτης 08/08/2015 13:52:56

    ...Αναμείνατε στο ακουστικό σας μέχρι την τελική υπογραφή της συμφωνίας εντός διώρου παρακαλώ ...μπιπ "Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι 2 και 50 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα " Μπιπ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.