21/08/2009 06:26
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στροφή προς τα αμπέλια.Τόσο η μεγάλη πτώση στη ζήτηση όσο και ο τερματισμός των επιδοτήσεων, ανάγκασαν τους Αμερικανούς καπνοπαραγωγούς να εγκαταλείψουν τα καπνά και στραφούν προς τα αμπέλια για την παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal. «Ο μικροκαλλιεργητής καπνού ανήκει πλέον στο παρελθόν» λέει  ένας ειδικός στην Βόρεια Καρολίνα, και σημειώνει πως η παραγωγή κρασιού είναι από τους ελάχιστους πλέον τρόπους που μια μικρή οικογενειακή φάρμα μπορεί να αποφέρει κέρδη. Η μετάπτωση όμως προς την αμπελοκαλλιέργεια δεν είναι φτηνή υπόθεση. Το κάθε στρέμμα αμπελιού κοστίζει $10.000 έως $17.000 για να το δουλέψει κανείς ενώ το αντίστοιχο ποσό για τα καπνά είναι μόλις $3.000.

 

Χρειάζονται επίσης τουλάχιστον 5 χρόνια μέχρι τα σταφύλια να είναι έτοιμα, ενώ το να τα καλλιεργείς και να τα πουλάς  δεν είναι από μόνη της ιδιαίτερα προσοδοφόρα επιχείρηση. Εάν αρχίσεις όμως να παράγεις το δικό σου κρασί, τότε τα δεδομένα αλλάζουν προς το καλύτερο. Υπάρχουν όμως και πολλά εμπόδια. Η κορεσμένη αγορά, η δυσκολία εκμάθησης της εμφιάλωσης και της αποθήκευσης του τελικού προϊόντος και τέλος η απαιτούμενη υπομονή και αντοχή για τουλάχιστον  8-10 χρόνια έως ότου  αρχίσεις να αποσβένεις… Παρόλα αυτά όμως, ο αριθμός των οινοποιών στην πολιτεία της Βιρτζίνια εκτινάχθηκε στα ύψη. Από το 2004, οι 99 παραγωγοί κρασιού έγιναν 170. Αντίστοιχα στη Βόρεια Καρολίνα οι 45 έγιναν 94. Το μέλλον ανήκει στην οινοποιεία δηλαδή.

 

Source: Wall Street Journal

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.