Στο -3,7% η μείωση του ΑΕΠ αντί προβλέψεων για πάνω από - 4%
14/02/2014 16:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο -3,7% η μείωση του ΑΕΠ αντί προβλέψεων για πάνω από - 4%

Σε μια πολύ σημαντική στατιστική ανακοίνωση προχώρησε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα, μείωση 2,6% παρουσίασε κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2013 το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΥΠΟΙΚ το ΑΕΠ συρρικνώθηκε 3,7% για το σύνολο του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 3% το γ΄ τρίμηνο, κατά 3,7% το β΄ τρίμηνο και κατά 5,5% το α΄ τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Μέχρι πριν λίγο καιρό όλοι πίστευαν ότι το ΑΕΠ θα κλείσει πάνω ή ακριβώς στο -4%, ωστόσο, η οικονομία διαψεύδει και τις αρνητικές αυτές προσδοκίες. Δείχνει επίσης ότι είναι πιο κοντά ο στόχος για την επίτευξη ανάπτυξης με θετικό πρόσημο μέσα στο 2014, έπειτα από πολλά χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ 15/02/2014 10:37:13

    Η ύφεση μειώθηκα αλλά παραμένει ύφεση. Πολύ φοβάμαι ότι και το 2014 θα έχουμε ύφεση δεδομένου ότι ο προυπολογισμός αναφέρει μείωση ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων. Αυτό σε συνάρτηση με την ανεργία και τις συνεχιζόμενες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Γι αυτό και ο καλύτερος δείκτης είναι η ανεργία. Αμα αρχίσει και μειώνεται η ανεργία, ναι τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.