16/12/2010 14:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο 12,4% η ανεργία!
Στο 12,4% αναρριχήθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2010, έναντι 11,8% του προηγούμενου τριμήνου και 9,3% του αντίστοιχου τριμήνου 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Αναλυτικότερα, ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 4.402.931 άτομα και των ανέργων σε 621.938.
Η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 3,0% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2009. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 4,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 33,7% σε σχέση με το  τρίτο τρίμηνο του 2009.Ο υπεύθυνος του τομέα Eργασίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης δήλωσε σχετικά:

«Το υψηλότερο ποσοστό Ανεργίας της τελευταίας 10ετιας για το 3ο τρίμηνο του 2010 στο 12,4 %, αποτελεί μια θλιβερή αλλά και εξόχως ανησυχητική πραγματικότητα.

Όσο η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για την Ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η κατάσταση θα χειροτερεύει.

Όσο οι ευρωπαϊκοί πόροι του ΕΣΠΑ «λιμνάζουν» στη γραφειοκρατία των υπουργείων και δεν απορροφώνται (η απορροφητικότητα τους αγγίζει μόλις το 6,2%), οι ελπίδες για ανάκαμψη της απασχόλησης εξανεμίζονται.

Όσο ο αριθμός των ανέργων αυξάνει -ήδη έχει εκτοξευτεί στους 627.000- υπονομεύεται η Ανάπτυξη, τροφοδοτείται η ύφεση και ενισχύονται οι Δείκτες της φτώχειας.

Σήμερα, η κυβέρνηση φαίνεται να αγνοεί το μείζον κοινωνικό και οικονομικό θέμα της ανεργίας.

Ενοχοποιεί τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, για τους οποίους μεθοδεύει προκλητικά τη μείωσή τους και δεν αντιλαμβάνεται, ότι αυτό ανατροφοδοτεί την ύφεση και αυξάνει την ανεργία».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δρόμος avatar
  δρόμος 16/12/2010 15:19:18

  πριν λίγη ώρα, σε παρουσίαση των στοιχείων από το μεσημεριανό δελτίο του ραδιοφωνικού Σκάι, άκουσα ότι για πρώτη φορά η ανεργία των αλλοδαπών υπερβαίνει αυτή των εγχωρίων εργαζομένων (κυμαίνεται γύρω στο 15%) : ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΜΟΣΥΝΗ ΕΙΔΗΣΗ, μέσα στην όλη μαυρίλα - ίσως είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν, όσοι δεν ήλθαν εδώ ορμώμενοι από άλλου είδους κίνητρα, ότι η παραμονή τους δεν λύνει κανένα απολύτως πρόβλημά τους!

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ δρόμος 16/12/2010 16:41:39

   Δυστυχώς χαρμόσυνη δεν νομίζω να είναι. Οι αλλοδαποί που μετράει το αποτέλεσμα που αναφέρεις δεν είναι οι δεκάδες χιλιάδες παράνομοι πακιστανοί και αφρικανοί αλλά νόμιμοι που εργάζονται στην Ελλάδα και φέρνουν πλούτο. Μακάρι να αποθαρρύνονταν οι πρώτοι....

   Οι δεύτεροι ομως γιατί; Στο σουπερμαρκετ της γειτονιάς σου βλέπεις τον οικογενειάρχη Αλβανό και ψωνίζει, στο φροντιστήριο πάει η κόρη του, στην καφετέρια ο γιος του.... Θες πραγματικά να αποθαρρυνθούν και αυτοί με υψηλή ανεργία;

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 16/12/2010 19:37:09

    Σωστή η ένστασή σου, λάθος εκφράσθηκα. Φυσικά και εννοώ τους λαθραίους, δεν έχω τίποτε με τους νόμιμους και σωστούς επαγγελματίες εργαζόμενους στη χώρα μας, οι οποίοι πλήττονται όσο κι εμείς. Και μάλιστα δεν πιστεύω ότι αυτοί ειδικά έχουν τόσο ψηλούς δείκτες ανεργίας, δεδομένου ότι οι περισσότεροι είναι και ικανοί και συμφερότεροι οικονομικά. Απ' όσους γνωρίζω, είναι οι τελευταίοι που θίγονται. Το σίγουρο όμως είναι ότι η είδηση της υψηλής ανεργίας επηρεάζει αρνητικά περισσότερο τους παράνομους (όσους τουλάχιστον δεν βρίσκονται σε άλλους είδους payroll).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.