28/04/2010 14:25
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους υποχωρεί το ευρώ

Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους, υποχώρησε την Τετάρτη το ευρώ, καθώς κλιμακώνονται οι ανησυχίες για την εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη μετά την υποβάθμιση Ελλάδας και Πορτογαλίας από την Standard & Poorʼs.

Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα κατρακύλησε μέχρι τα 1,31,45 δολάρια, χαμηλότερο επίπεδο από τις 29 Απριλίου 2009, από 1,3175 την Τρίτη.

Το ευρλω υποχωρεί σε χαμηλό πέντε εβδομάδων έναντι του γεν, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχεται και η στερλίνα, με τους αναλυτές να επισημαίνουν το ενδεχόμενο να βρεθεί σύντομα και το βρετανικό νόμισμα στο επίκεντρο της υποτιμητικής κερδοσκοπίας.

Οι αγορές πιέζουν την ΕΕ να επεκτείνει τον μηχανισμό στήριξης και για άλλες χώρες, πέρα από την Ελλάδα, στον απόηχο της ραγδαίας αύξησης των επιτοκίων κρατικού δανεισμού από την Πορτογαλία και την Ισπανία έως την Ιρλανδια και την Ιταλία.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται τα στοιχήματα στην αγορά υπέρ της περαιτέρω πτώσης του ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής Commodity Futures Trading Commission, οι καθαρές «short» θέσεις στο ευρώ αυξήθηκαν στις 71.424 στις 20 Απριλίου, έναντι 55.464 μία εβδομάδα νωρίτερα. 

Σύμφωνα με ανάλυση της Credit Agricole, το ευρώ ίσως υποχωρήσει το επόμενο διάστημα στην περιοχή των 1,30 δολαρίων

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.