Στο υψηλότερο σημείο από το Σεπτέμβριο του 2008 ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα
27/02/2014 15:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο υψηλότερο σημείο από το Σεπτέμβριο του 2008 ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα

Στο υψηλότερο σημείο του από τον Σεπτέμβριο του 2008 έφτασε στην Ελλάδα ο δείκτης οικονομικού κλίματος, ο οποίος τον Φεβρουάριο έφτασε τις 94,8 μονάδες από 92,6 τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, που περιλαμβάνει τις προσδοκίες των επιχειρηματιών για τη βιομηχανία, τις κατασκευές, τις υπηρεσίες και το λιανικό εμπόριο, καθώς και των καταναλωτών, ανήλθε τον Φεβρουάριο στην Ευρωζώνη στις 101,2 μονάδες από 101,0 μονάδες τον Ιανουάριο.

Στο σύνολο της ΕΕ ο δείκτης αυξήθηκε στις 105,0 μονάδες από 104,8 μονάδες.

Στην Ελλάδα βελτίωση της εμπιστοσύνης καταγράφηκε στους κόλπους της βιομηχανίας, των υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών, ενώ ελαφρά μείωση παρατηρήθηκε μόνο στους καταναλωτές.

Ειδικότερα, αναφορικά με τους επιμέρους δείκτες, στην Ελλάδα καταγράφηκε βελτίωση στη βιομηχανία (+4,1 μονάδες), στις υπηρεσίες (+2 μονάδες), στο λιανικό εμπόριο (+3,2 μονάδες) και στις κατασκευές (+0,2%), ενώ μείωση 0,7% παρατηρήθηκε στους καταναλωτές.


http://www.skai.gr/n

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διογένης avatar
    Διογένης 28/02/2014 15:20:09

    Συμπέρασμα: Όσοι είναι στην πραγματική οικονομία διαπιστώνουν καθημερινά την (υπαρκτή) βελτίωση της κατάστασης, ενώ όσοι η σχέση τους με την (πραγματική) οικονομία είναι κυρίως αυτή του τηλεθεατή και κρίνουν και ενδεχομένως από το τι τους μένει στην δική τους τσέπη, πιστεύουν ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα. Θα έρθει όμως η ώρα που θα το πιστέψουν και οι καταναλωτές, όταν δουν την βελτίωση στην δική τους τσέπη. Προς το παρόν, βελτίωση στην δική της τσέπη βλέπει η πραγματική οικονομία, κυρίως η βιομηχανία, όπως μπορεί κανείς να δει από το ότι κορυφαία στην βελτίωση του κλίματος είναι η βιομηχανία. Προϋπόθεση για να το βελτιωθεί η τσέπη των καταναλωτών, όμως, είναι να βελτιωθεί η πραγματική οικονομία. Συγκριτικά, ας θυμηθούμε ότι το 1982 οι Έλληνες ήταν ο πιο αισιόδοξος λαός της Ευρώπης. Με τα γνωστά αποτελέσματα του Παπανδρεϊσμού. Αν τώρα είμαστε τόσο απαισιόδοξοι, μπορούμε να υποθέσουμε ότι λαμπρές ημέρες μας περιμένουν. Εγώ πάντως το 1982 ήμουν απαισιόδοξος. Και τώρα αισιόδοξος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.