Στο «σφυρί» μέσω ίντερνετ η περιουσία των οφειλετών
24/09/2014 10:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο «σφυρί» μέσω ίντερνετ η περιουσία των οφειλετών

Πώς θα γίνονται πλέον οι πλειστηριασμοί

Με «όπλο» το διαδίκτυο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επισπεύδει τους πλειστηριασμούς κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων των μεγαλοοφειλετών. Ειδικότερα με απόφαση της κυρίας Κατ. Σαββαϊδου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει από χθες, θα αναρτώνται στο δικτυακό τόπο www.publicreveneu.gr οι περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού που επισπεύδονται από το Δημόσιο. Οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στη σχετική ιστοσελίδα και θα πληροφορούνται τα χαρακτηριστικά του ακινήτου ή άλλου περιουσιακού στοιχείου που βγαίνει σε πλειστηριασμό, θα βλέπουν φωτογραφίες ενώ θα μαθαίνουν και άλλες λεπτομέρειες όπως την τιμή της πρώτης προσφοράς και τον τόπο και χρόνο διενέργειάς του πλειστηριασμού.

Σύμφωνα με την απόφαση:

 1. Περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού που επισπεύδονται σε βάρος οφειλετών με συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή (συμπεριλαμβανομένων κάθε είδους επιβαρύνσεων) άνω των 300.000 ευρώ δύναται να αναρτώνται σε δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων εσόδων από την αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής υπηρεσίας
 2. Στα στοιχεία της δημοσίευσης περιλαμβάνονται κατ΄ ελάχιστον τα ακόλουθα:

  - Τα στοιχεία της επισπεύδουσας αρμόδιας για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής υπηρεσίας καθώς και το ονοματεπώνυμο ή την επωνυμία του καθ΄ου η εκτέλεση.

  - συνοπτική περιγραφή του προς πλειστηριασμού περιουσιακού στοιχείου

  - φωτογραφίες του προς πλειστηριασμό περιουσιακού στοιχείου στοιχείου, εφόσον υφίσταται

  - η τιμή της πρώτης προσφοράς

  - το όνομα και η ακριβής διεύθυνση τους υπαλλήλου του πλειστηριασμού

  - ο τόπος, η ημέρα και η ώρα του πλειστηριασμού.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.