17/05/2010 13:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο μισό η οικοδομική δραστηριότητα

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, για την Πορεία της Οικοδομικής Δραστηριότητας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Τα πρόσφατα στοιχεία για την πορεία της Οικοδομικής Δραστηριότητας καταδεικνύουν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός και οικοδομικός κλάδος στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, το Φεβρουάριο του 2010 ο όγκος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας μειώθηκε κατά 45%, ενώ ο αριθμός των οικοδομικών αδειών κατοικιών έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2009 (περιορίστηκε στις 3.465 άδειες).

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την κριτική μας ότι το μίγμα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πλήττει βαρύτατα τον κλάδο.

Η Κυβέρνηση οφείλει, έστω και με καθυστέρηση, ακόμη και σήμερα, να εμπλουτίσει το μίγμα της πολιτικής της με μέτρα τόνωσης της οικοδομικής δραστηριότητας.

Μέτρα αναγκαία, κάποια από τα οποία ως Ν.Δ. έχουμε εγκαίρως προτείνει στην Κυβέρνηση, για την ενίσχυση ενός κλάδου που δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, παράγει εισοδήματα, τζίρους, φορολογικά έσοδα, και από τον οποίο ζουν μέχρι και 150 επαγγέλματα της Οικονομίας μας.»Αριθμός Οικοδομικών Αδειών Κατοικιών


2009
2010


Σεπ.
Οκτ.
Νοε.
Δεκ.
Ιαν.
Φεβ.


4.981
4.946
5.071
5.744
4.329
3.465


ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.