04/01/2011 15:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο άρθρο 99 και η αλυσίδα Κου-Κου

Αίτηση για την υπαγωγή στο άρθρο 99 κατέθεσε η αλυσίδα καταστημάτων παιχνιδιών Κου-Κου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Κου-Κου με 42 καταστήματα, συνολικού εμβαδού χώρων πώλησης 33.500 τ.μ. σε 29 πόλεις κυρίως της Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και 350 μόνιμους εργαζόμενους, κατέθεσε τη σχετική αίτηση λίγες εβδομάδες πριν από την εκπνοή του 2010. Η αίτηση θα εκδικαστεί στις 14 Ιανουαρίου, ενώ δύο ημέρες νωρίτερα, η εταιρεία συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλη προσπάθεια της διοίκησης της αλυσίδας από το καλοκαίρι και έπειτα, προκειμένου να αποφύγει την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Η αλυσίδα εκτός από τη μείωση του κύκλου εργασιών, είχε να αντιμετωπίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα και δυσκολίες από το τραπεζικό σύστημα, ιδιαίτερα στο ζήτημα της παροχής χρηματοδότησης κεφαλαίου κίνησης, αλλά και έκδοσης εγγυητικών για εισαγωγή εμπορευμάτων, που ήταν απαραίτητα για την κάλυψη της ζήτησης κυρίως την περίοδο των εορτών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Enzo avatar
  Enzo 04/01/2011 18:18:53

  στο τελος θα μεινει τρεις και ο κουκος.

  • Μαργαρίτα Καραμανάκη avatar
   Μαργαρίτα Καραμανάκη @ Enzo 04/01/2011 18:35:46

   Μια προσεκτική ανάγνωση του άρθρου 99 σημαίνει διατήρηση 350 θέσεων εργασίας, αποφυγή ταμείου ανεργίας στο κράτος και λιγότερη φτώχεια στη Μακεδονία.
   Μπράβο στο κου-κου που προσπαθεί να επιβιώσει στις πιο δυσχερείς οικονομικές συνθήκες ever (τουλάχιστον όσο οι νεότεροι θυμόμαστε...). Καιρός να σταθούμε με υπευθυνότητα στο άκουσμα τέτοιων ειδήσεων και με ωριμότητα στην διαχείριση της είδησης από την πένα μέχρι την μετάδοση.... Ας μην ξεχνούμε ότι αν δεν στηρίξει ο κλάδος μια τέτοια επιχείρηση τότε κινδυνεύει και αυτός....Σοφός ο λαός που έλεγε πως ενός κακού, μύρια έπονται...Καλή επιτυχία κου-κου

 2. Μαργαρίτα Καραμανάκη avatar
  Μαργαρίτα Καραμανάκη 04/01/2011 18:21:54

  Μπράβο σε μια εταιρία τέτοιου βεληνεκούς που αποφάσισε να υπαχθεί στο άρθρο 99 που με μια πιο προσεκτική ανάγνωση σημαίνει αποφυγή του ταμείου ανεργίας για 350 άτομα, διατήρηση θέσεων εργασίας και λιγότερη φτώχεια στη Μακεδονία. Είναι σημαντικό να στηρίζονται υγιείς επιχειρήσεις για να μπορούν και εκείνες να στηρίζουν προμηθευτές, τράπεζες......κλπ. Είναι καιρός να μπούμε όλοι σε θέση ευθύνης και να σταθούμε με κατανόηση και ωριμότητα στο νέο οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται. Είναι σημαντικό να στηρίζουμε ο κάθε ένας από το πόστο του είτε λέγεται πένα, είτε λέγεται εγγύηση, εταιρίες οι οποίες κάνουν προσπάθειες επιβίωσης . Ας μην ξεχνούμε πως ενός κακού μύρια έπονται......Καλή επιτυχία κου-κου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.