24/10/2011 21:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο άρθρο 99 η Alapis

Την κατάθεση αίτησης για υπαγωγή της στις διατάξεις του άρθρου 99 γνωστοποίησε στις χρηματιστηριακές αρχές η Alapis

 Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως "σήμερα προέβη στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής της στην διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του Ν.4013/2011.Με δεδομένο ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις κυριότερες πιστώτριες Τράπεζες και λοιπούς πιστωτές, η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στο να μπορέσει η Εταιρεία να συμφωνήσει μαζί τους και να υλοποιήσει σε σύντομο χρόνο πρόγραμμα άμεσης εξυγίανσης και περαιτέρω ανάπτυξής της".

Βάσει των πιο πρόσφατων διαθέσιμων στοιχείων, οι βασικοί μέτοχοι της Alapis είναι οι Λαυρ. Λαυρεντιάδης (με 6,2%), Fortis Obam (12,9%), Santander Investment Services (6,04%) και Latemar Capital (15,2%).

O πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας.   Το διοικητικό συμβούλιο του Χ.Α. αναμένεται να αξιολογήσει εντός της ημέρας το ενδεχόμενο μεταφοράς της Alapis στην Κατηγορία Επιτήρησης.

Στρατούλης: Τι έγιναν τα λεφτά της αύξησης κεφαλαίου;

"Αναρωτιόμαστε, τι απέγιναν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε πέρυσι τέτοια εποχή η Alapis του κ. Λαυρεντιάδη από το ευρύ επενδυτικό κοινό για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου", διερωτήθηκε ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ.

"Καλούμε τα υπουργεία Εργασίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών αφενός να απαντήσουν στο ερώτημά μας και αφετέρου να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας των 1400 εργαζομένων της επιχείρησης", καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

enet.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. manos avatar
  manos 24/10/2011 21:47:33

  Α ρε πατέρα, τόσα λεφτά που έδωσες να με σπουδάσεις.
  Τους είδες αυτούς ρε πατέρα? Κλέβουν τον αγλέορα, κλείνουν τις επιχειρήσεις, και μαζί κλείνουν τόσα σπίτια.
  Και ακόμα τους λένε κύριους.

  Ξέρεις πατέρα? Δεν με πειράζει όμως γιατί μ'έκανες άνθρωπο. Και όταν έρθει το τέλος μπαμπά, θα είμαστε όλοι μαζί.
  Τώρα που γράφω ακούω το Don't fear the reaper. Αυτά τα χεβύ μετάλ που τα έλεγες και μου έκλεινες το στέρεο γιατί διάβαζε η Μαρία μας για τις πανελλήνιες.

  Εσείς να είστε καλά και να πάνε να γ......... όλοι τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.