#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/12/2012 18:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στουρνάρας-Φορολογικό: Έκπτωση φόρου με αποδείξεις, για το 25% του εισοδήματοςΣυμπληρωματικές ρυθμίσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο, με τις οποίες θα απαλλάσσονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών από τη φορολογητέα ύλη, ενώ θα υπάρξουν και εκπτώσεις με την προσκόμιση αποδείξεων αγοράς, υποσχέθηκε να φέρει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως το σχέδιο νόμου εντάσσεται στον σχεδιασμό για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και αναδιοργάνωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού, κάτι που θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο με την παρουσίαση ενός νέου συστήματος. Με το παρόν νομοσχέδιο επιχειρείται η εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ με τον πλέον κοινωνικά δίκαιο τρόπο, με σημαντική διεύρυνση της φορολογικής βάσης, αύξηση των επιδομάτων για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως «το 2013 είναι μια δύσκολη χρονιά, όπου ή θα αποδειχθεί πως θα τα καταφέρουμε, ή όχι (…) Ήμασταν τζίτζικες για πάρα πολλά χρόνια και τώρα είμαστε μέρμηγκες. Χαλάρωση δεν πρέπει να υπάρξει, πριν το 2014.

Αν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα απ' το 2013, θα μπορούν οι εταίροι μας να μειώσουν κι άλλο τα επιτόκια των δανείων μας και να πέσει και άλλο το χρέος. Η αναβάθμιση της χώρας μας από την Standard & Poor's, πραγματικά μας δημιουργεί αισθήματα αισιοδοξίας, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Ακόμα είναι η αρχή. Δεν έχουμε πετύχει τίποτα, πάρα πολύ λίγα πράγματα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στουρνάρας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δικηγόρος avatar
  Δικηγόρος 19/12/2012 20:26:41

  Χι χι χι... δεν σώζεται ούτε έτσι το φορολογικό σου ανοσιούργημα Στουρνάρα μου. Πλήρης εξίσωση όλων των φορολογούμενων με βάση την πραγματική φοροδοτική ικανότητα. Απάλειψη όλων των διατάξεων που καθιστούν αντικειμενικά αδύνατη ή εντελώς ασύμφορη τη συνέχιση της επιλεγείσας επιχειρηματικής δραστηριότητας ('ουσιαστικά συνιστούν αποκλεισμό του δικαιώματος απολαβής των καρπών της εργασίας" λέει η νομολογία, έχουν ξαναγίνει αυτά.) Απάλειψη όλων των διατάξεων που κατά παράβαση της αρχής της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικούμενου οδηγούν σε υπέρμετρη αύξηση της φορολογικής του υποχρέωσης. Τίποτα άλλο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό. Από κανέναν μας.

  Για να ρωτήσω κάτι, δεν αναφέρεται στο παρόν δημοσίευμα αλλά προκύπτει από δημοσιεύματα αλλού: δήλωσε λέει ο Στουρνάρης , ότι η έκπτωση από το φόρο κατά 2100 ευρώ (βαίνουσα μειούμενη) θα συνδεθεί με την υποβολή αποδείξεων ύψους 25% επί του φορολογητέου εισοδήματος. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι η παρακράτηση στους μισθωτούς θα γίνεται με βάσει τη νέα κλίμακα και η έκπτωση θα δίνεται μετά, με την εκκαθάριση της δήλωσης και εφόσον προσκομιστούν οι αντίστοιχες αποδείξεις (καλά αυτό χέστο, σε καμμία Δ.Ο.Υ δεν μετρήθηκαν ποτέ αφού κάτι τέτοιο είναι απλά αδύνατο).????
  Διότι σε αυτή την περίπτωση η παρακράτηση φόρου για έναν μέσο μισθωτό του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα θα αυξηθεί 100% άμεσα από το 2013, και θα πρέπει ο ατυχής φουκαράς να περιμένει την εκκαθάριση της δήλωσης του κατά τα τέλη του 2014 για να δεί αν δικαιούται την έκπτωση ώστε να πάρει (κάποια στιγμή) πίσω τα βαίνοντα μειούμενα 2100 ευρώ !!!. Αυτή είναι η περίφημη ελάφρυνση μισθωτών και συνταξιούχων?? Η μήπως είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη των τελευταίων..εεεμ..δύο ημερών? Εκτός αν άλλα λέει ο Υπουργός κι άλλα καταλαβαίνουν οι δημοσιογράφοι, που δεν χαμπαριάζουν κι από φορολογικό δίκαιο (όχι ότι χαμπαριάζει ο Υπουργός...)

 2. Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
  Θόδωρος XVII-VI-MMXII 20/12/2012 08:22:50

  Και υπάρχει και το εξής:
  Μέχρι 42,000€ θα είναι η έκπτωση φόρου, σύμφωνα με τα νέα μέχρι τώρα. Από κει και πάνω όχι.
  Δλδ. αυτός που θα έχει εισόδημα 42,000€ και πάνω δεν θα 'χει κίνητρο να μαζεύει αποδείξεις?!..
  Μα αυτός θα κάνει μεγαλύτερη κατανάλωση από τον άλλο με 20,000-25,000€!

  Αυτός έχει ακόμα την δυνατότητα για αγορές κ.λ.π.

  Δεν ξέρω αν είναι έτσι, αλλά αν είναι, είναι -προφανώς- λάθος!

 3. Γεωργία avatar
  Γεωργία 20/12/2012 09:08:56

  Όσο δεν εφαρμόζεται το σύστημα « έσοδα-έξοδα=φορολογητέο ποσό», η φοροδιαφυγή θα οργιάζει.
  Τόσο απλά. Και το σύστημα ζει από την φοροδιαφυγή. Σαν ΕΕ αισθάνομαι βλάκας που έχω πληρώσει το ΦΠΑ, το οποίο το πλήρωσε ο πελάτης μου.

 4. Αγάπη avatar
  Αγάπη 20/12/2012 11:46:33

  Δυστυχώς Δικηγόρε, σχετικά με το τι παρακράτηση θα γίνεται στους μισθωτούς από 1/1/2013, είναι κάτι που φοβάμαι πως οι ΄"δημοσιογράφοι" αλλά και η "κυβέρνηση" μας το κρύβουν ή μαλλον μας το έκρυβαν μέχρι χθες. Ελπίζω να μην ισχύει και να είναι μία λάθος σκέψη μας.
  Αλήθεια σε κάποιον δημοσιογράφο δεν του είχε δημιουργηθεί ποτέ αυτή η απορία να ψάξει να βρει και να μάθει, ή αρκούνται απλά με τα χρέη εκπροσώπου τύπου που ασκούν?

 5. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΝ avatar
  ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΝ 20/12/2012 13:06:00

  ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΤΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ?ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ?5 ΜΕΡΕΣ ΤΑΜΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟΥ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...

 6. Ρηνα avatar
  Ρηνα 20/12/2012 13:20:36

  Xα χα, το καλυτερο νομοσχεδιο για τους τσιγκουνηδες!!!!Να ξοδευουν υποχρεωτικα!!!

 7. Very Gavello avatar
  Very Gavello 20/12/2012 23:37:09

  ΠΟΣΟ εκτός αγοράς μπορεί να είναι οι τεχνοκράτες και οι πολιτικοί ?
  ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ στο νομοσχέδιο , ετσι πολύ απλά .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.