09/03/2011 22:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στον πλήρη έλεγχο της ΔΕΗ το σύστημα μεταφοράς ενεργείας

Υπό τον πλήρη έλεγχο της ΔΕΗ περνά ο διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσα από μια νέα θυγατρική εταιρία, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την αγορά ενέργειας.

Στη συγκεκριμένη εταιρία, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, αποκλείεται η όποια συμμετοχή ιδιωτών που να δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, γεγονός που προστατεύει το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην μεταφορά.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι εξασφαλίζεται ότι το Σύστημα Μεταφοράς παραμένει κάτω από τον έλεγχο του δημοσίου για λόγους εθνικής ασφάλειας, ενώ δεν απαιτείται εκταμίευση από το Δημόσιο Ταμείο 1,670 ευρώ για την εξαγορά του δικτύου από τη ΔΕΗ.

Ωστόσο, στη νέα εταιρία θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν μόνο στο μειοψηφικό πακέτο εταιρίες που δεν έχουν καμία δραστηριότητα στον κλάδο του ηλεκτρισμού.

Η απόφαση αυτή βρίσκει σύμφωνη τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αλλά αντίθετους όλους τους ανεξάρτητους επενδύτες που υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο σχήμα «δε διασφαλίζει την διαφάνεια, την αμεροληψία και την αποτελεσματική εποπτεία της αγοράς ενέργειας» και ότι η απόφαση αυτή «θα έχει βλαπτικά αποτελέσματα για τη εθνική οικονομία.»

Αναλυτικά το νομοσχέδιο για την αγορά ενέργειας. Πατήστε ΕΔΩ

www.skai.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/03/2011 23:59:49

  "γεγονός που προστατεύει το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην μεταφορά".

  γεγονός που προστατεύει το μονοπώλιο του μελλοντικού ιδιοκτήτη της ΔΕΗ στην μεταφορά

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ archaeopteryx 10/03/2011 01:39:03

   Αρχαίε

   Απόλυτα σωστός !!!!!!!

   Το ίδιο θα κάνουν και όσον αφορά το Φυσικό Αέριο μόνο που εκεί το έχουν ήδη το δίκτυο με 100% στην Μητρική.

   Είδες μπίζνες ο Φωτό ??????

   Και λοιπά πράσινα @#$%@#$% (βάλε οτι θές)

 2. gram avatar
  gram 10/03/2011 09:47:41

  Πολύ credit δίνετε βρε παιδιά στους καρεκλοκενταυρους. Εάν μπορούσαν να δουν δυο κινήσεις μπροστά, δεν θα είμασταν σ´ αυτά τα χάλια. Ιδιαίτερα στο θέμα του Δεσφα έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Όσο για τη Μεταφορά, αγωνται και φέρονται απ´ τη Γενοπ και προτιμούν να γίνει πάλι η χώρα ρόμπα στη ΕΕ όπως και με τους λιγνιτες, παρα να γίνει και καμμιά δουλειά από ιδιώτες. Όμως, το Μπιρμπιλι πρέπει να μετράει μέρες μετά το απίστευτο αυτό της Natura (τι απαράδεκτα επιτήδειοι εννοιακι αυτή!) κι ελπίζω να μην βγάλει το μήνα στο Υπουργείο.

 3. gram avatar
  gram 10/03/2011 09:49:12

  Πολύ credit δίνετε βρε παιδιά στους καρεκλοκενταυρους. Εάν μπορούσαν να δουν δυο κινήσεις μπροστά, δεν θα είμασταν σ´ αυτά τα χάλια. Ιδιαίτερα στο θέμα του Δεσφα έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Όσο για τη Μεταφορά, αγωνται και φέρονται απ´ τη Γενοπ και προτιμούν να γίνει πάλι η χώρα ρόμπα στη ΕΕ όπως και με τους λιγνιτες, παρα να γίνει και καμμιά δουλειά από ιδιώτες. Όμως, το Μπιρμπιλι πρέπει να μετράει μέρες μετά το απίστευτο αυτό της Natura (τι απαράδεκτα ελιτιστικη εννοια κι αυτή!) κι ελπίζω να μην βγάλει το μήνα στο Υπουργείο.

 4. ataktos avatar
  ataktos 10/03/2011 11:18:46

  για να δούμε πως πρόκειται να αντιμετωπιστεί η .. Ενεργειακή πείνα στην χώρα τούτη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.