31/08/2010 13:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στον “αέρα” η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Με διακοπή της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης τον χειμώνα που έρχεται, απειλεί η Ομοσπονδία Πρατηριούχων και ζητά αλλαγές στο σύστημα "Ήφαιστος", μέσω του οποίου επιστρέφεται στους επαγγελματίες η διαφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που προπληρώνουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρατηριούχοι, κατά τη χειμερινή περίοδο, αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης επιβαρημένο με τον υψηλό ΕΦΚ, που ισχύει για το πετρέλαιο κίνησης, στη συνέχεια δηλώνουν τον όγκο πωλήσεών τους, μέσω της ιστοσελίδας του "Ήφαιστου" και εισπράττουν τη διαφορά του φόρου από το υπουργείο Οικονομικών. Κατά την περασμένη χειμερινή περίοδο καταγγέλθηκαν καθυστερήσεις στην επιστροφή των φόρων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), με επιστολή που έστειλε σήμερα προς το υπουργείο Οικονομικών, ζητά έγγραφη δέσμευση ότι η διαφορά του ΕΦΚ, με την οποία πιστώνουν οι πρατηριούχοι το Δημόσιο για την άσκηση της κοινωνικής του πολιτικής, θα επιστρέφεται και θα αποδίδεται στους διακινητές πρατηριούχους χωρίς προϋποθέσεις, εντός δύο εργάσιμων ημερών.

Η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι με την εφαρμογή του "Ήφαιστου" δεν επιτεύχθηκε κανένας από τους στόχος για τους οποίους δημιουργήθηκε. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο στόχος πάταξης της λαθρεμπορίας και της απώλειας δημοσίων εσόδων δεν επετεύχθη, αφού δεν γνωρίζουμε βασικά στοιχεία των ακινήτων και των χώρων που θερμαίνονται από τις διακινούμενες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης, πώς και από ποιους χρησιμοποιούνται.

Επίσης, ο στόχος διάθεσης φθηνού πετρελαίου θέρμανσης, με επιδοτούμενο μειωμένο ΕΦΚ σε κοινωνικές ομάδες χαμηλών εισοδημάτων, δεν επετεύχθη, αφού η εξασφάλιση φθηνού πετρελαίου με επιδοτούμενο ΕΦΚ αφορά όλους τους χρήστες ανεξαρτήτως εισοδημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θάνος avatar
  Θάνος 31/08/2010 16:11:19

  Προσοχή προσοχή.
  Κάποια βρωμερή ΠΑΣΟΚΙΚΗ μηχανή μου μυρίζει εδώ.
  Επειδή διαβάζω για κάτι επιδοτούμενο ΕΦΚ σε χαμηλά εισοδήματα μου μυρίζειπροσπάθεια κατάργησης του φτηνού πετρελαίου θέρμανσης.
  Οι ΠΑΣΟΚΟΙ είναι μανούλες σε αυτά.

 2. Orestios avatar
  Orestios 31/08/2010 16:15:03

  Πόσο θα κοστίζει το πετρέλαιο θέρμανσης χάρη στην εμπνευσμένη πολιτική GAP?
  Πόσο "κύριε" GAP?
  Για να δούμε την σοσιαλιστική πολιτική σας.

  • Θάνος avatar
   Θάνος @ Orestios 31/08/2010 16:20:23

   Αγαπητέ Orestie
   Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο είναι το φτηνό πετρέλαιο να διατίθεται με κοινωνικά κριτήρια.
   Δηλαδή να το δικαιούνται μόνο όσοι κάνουν φορολογική δήλωση κάτω απο ένα ποσό π.χ. 7000 ευρώ. Οι άλλοι θα το πληρώνουν σαν κανονικό με τιμή 1.4 ευρώ.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Θάνος 31/08/2010 16:21:14

    1,4 ΕΥΡΏ??????????????
    Πόσο είχε προ ΔΝΤ?

  • Θάνος avatar
   Θάνος @ Orestios 31/08/2010 16:28:52

   Άστα φίλε μου και να σκεφτείς ότι πέρυσι τάτοια εποχή ήμουν στο Μιλάνο και κοροίδευα τους Ιταλούς φίλους μου ότι πλήρωναν την βενζίνη 1,2 ενώ σε εμάς έκανε 0,98.
   Και μετά ήρθε GAP η καρπαζιά και ακόμα να συνέλθουμε.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Θάνος 31/08/2010 16:59:12

    Δεν ήταν καρπαζιά αλλά πολιτική απάτη GAP.
    Τώρα όμως τελείωσαν τα ψέματα και οι συνέπειες αυτής της απάτης θα πέσουν πάνω σε αυτούς που την εμπνεύστηκαν σαν φωτιά.

  • Θάνος avatar
   Θάνος @ Orestios 31/08/2010 17:18:26

   Πάντως για να μην τρέφουμε αυταπάτες το πρόβλημα είναι η ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, που πιστεύουν ότι στο τέλος το κόμμα θα τους σώσει.
   Μην κοροιδευόμαστε οι ΠΑΣΟΚΟΙ δεν είναι χθεσινοί ξέρουν να διαχειριστούν την εξουσία και αφού ανέβηκαν μην νομίζουμε ότι θα τους ξεφορτωθούμε εύκολα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.