12/12/2012 15:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στον ΟΠΑΠ με 190 εκατ. τα Κρατικά Λαχεία

Το ποσό των 190 εκατ. ευρώ θα δώσει η κοινοπραξία με επικεφαλής τον ΟΠΑΠ για την απόκτηση για 12 χρόνια του δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ καθώς υπήρξε συμφωνία αφού αυξήθηκε το τελικά τίμημα κατά 60 εκατ. σε σχέση με την αρχική πρόταση.

Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι το Δημόσιο θα επιβάλει ετήσια φορολόγηση στα καθαρά έσοδα ύψους 30%, με το τελικό ποσό που θα εισπράττει να μην μπορεί να είναι μικρότερο των 50 εκατ. ευρώ. Κατά συνέπεια, ο νέο ιδιοκτήτης των Κρατικών Λαχείων δεσμεύεται για την πληρωμή φόρων συνολικά 600 εκατ. ευρώ σε διάστημα 12ετίας, ποσό που μπορεί να φτάσει το 1 δισ. ευρώ.

Το δικαίωμα που αποκτά θα αφορά όλα τα υφιστάμενα και μελλοντικά λαχεία, τα οποία διεξάγονται με κλήρωση ή χωρίς (στιγμιαία, δηλαδή το γνωστό Ξυστό), εκτός διαδικτύου, με τη χρήση λαχνών. Αυτά αφορούν σήμερα το Εθνικό, Λαϊκό, Ευρωπαϊκό, το Ξυστό, το Στεγαστικό Κρατικό Λαχείο και το Ειδικό Λαχείο Κοινωνικής Αντίληψης (Πρωτοχρονιάτικο).

Η άδεια δεν θα περιλαμβάνει τα ηλεκτρονικά λαχεία, διαδικτυακά ή μέσω κινητών τηλεφώνων. Αναμένεται η επίσημη η ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ.

Επιβεβαιώθηκε επίσης από τον ΟΠΑΠ ότι μετά την αποχώρηση της Lottomatica από την κοινοπραξία (ο όμιλος επιθυμεί να επικεντρωθεί στο διαγωνισμό για την πώληση του ΟΠΑΠ), το ποσοστό του οργανισμού στο κοινό σχήμα ανεβαίνει στο 67%.

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπούμστος avatar
    Μπούμστος 12/12/2012 17:40:15

    Κατά συνέπεια, ο νέο ιδιοκτήτης των Κρατικών Λαχείων δεσμεύεται για την πληρωμή φόρων συνολικά 600 εκατ. ευρώ σε διάστημα 12ετίας, ποσό που μπορεί να φτάσει το 1 δισ. ευρώ.

    Αυτό που δεν μας λέει το άρθρο , είναι τι κέρδη θα είχε το κράτος αυτά τα 12 χρόνια αν κράταγε αυτό την διαχείριση ; Λέτε να ήταν λιγότερα ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.