07/09/2010 13:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στις 900 μονάδες κινείται το spread

Υψηλά τετραμήνου σημειώνει την Τρίτη το spread του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου, το οποίο αγγίζει την υψηλότερη τιμή από την ενεργοποίηση του πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η διαφορά της απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς τίτλου έναντι των γερμανικών bund βρίσκεται στις 956 μονάδες βάσης, κατά 48 μονάδες βάσης υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας.

Τα πενταετή ελληνικά CDS βρίσκονται στις 883.92 μονάδες βάσης.

Χθές το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των γερμανικών διατηρήθηκε πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων βάσης διατηρήθηκε , σημειώνοντας άνοδο στις 913 μονάδες βάσεις.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires η αξία των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ και την ευρωπαϊκή πλατφόρμα διαπραγμάτευσης είναι «συγκρατημένη», στα 62 εκατ. ευρώ, ενώ εγχώριος trader σχολιάζει ότι «οι αγορές ομολόγων είναι πολύ εύθραυστες και λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στο Βέλγιο έχουν σημειωθεί πωλήσεις στην ‘περιφέρεια’ του ευρώ». «Τα ελληνικά spreads κινούνται ανοδικά σε αυτό το μοτίβο αποστροφής ανάληψης ρίσκου», προσθέτει ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, κατά 3,5 μονάδες βάσης διευρύνονται τα spreads των Πορτογαλικών ομολόγων, στις 332 μονάδες βάσης, ενώ για τους αντίστοιχους ισπανικούς τίτλους ενισχύονται κατά 3,8 μονάδες βάσης, στις 174 μονάδες βάσεις.ΣΧΟΛΙΑ

 1. Bob ο μάστορας avatar
  Bob ο μάστορας 07/09/2010 03:25:43

  Όπερ μεθερμηνευόμενο, ο γιαλός ειναι στραβός,
  όπως στραβοί είναι και όσοι τον επέλεξαν
  και αρμενίζουμε σε μια μεγάλη δίνη.
  -)
  Τώρα κατάλαβα το "Λεφτα υπάρχουν".
  Τα δικά μας εννοούσε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.