14/10/2010 18:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό φορολογίας εισοδήματοςΣτις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό φορολογίας εισοδήματος των επιχειρήσεων και υψηλότερο ΦΠΑ, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε παγκόσμια βάση, συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας της KPMG σχετικά με τους φόρους εισοδήματος νομικών προσώπων και με τους έμμεσους φόρους όπως ο ΦΠΑ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, από την έρευνα προκύπτει ότι υπάρχει μια έντονη τάση στον παγκόσμιο φορολογικό χάρτη για μείωση του φόρου εισοδήματος εταιρειών, ενώ όσον αφορά τους έμμεσους φόρους η έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχει μια τάση για την επιβολή αυτών σε χώρες όπου δεν υπήρχαν ή την αύξησή τους στις χώρες που ήδη επιβάλλονται.

Από την έρευνα, σε 114 χώρες του πλανήτη, προκύπτει ότι ο μέσος όρος/ποσοστό του φόρου εισοδήματος εταιρειών. ανέρχεται στο 23.45%, με υψηλότερο ποσοστό το 40.69% (στην Ιαπωνία) και χαμηλότερο, το 10% σε χώρες της Βαλκανικής, στην Παραγουάη και στην Κύπρο, με την πλειονότητα των χωρών να καθορίζει το ποσοστό του φόρου αυτού σε επίπεδο μικρότερου του 28%.

Αντίστοιχα, στους έμμεσους φόρους, ο μέσος όρος/ποσοστό ανέρχεται στο 13.02%, όταν το υψηλότερο ποσοστό στο φόρο φτάνει το 40.69% (στις Ισλανδία, Δανία και Σουηδία) και το χαμηλότερο, 5% ,στις Ολλανδικές Αντίλλες, Ταϊβάν, Ιαπωνία, Νιγηρία και Υεμένη, με την πλειονότητα των χωρών να καθορίζει το ποσοστό του φόρου αυτού σε επίπεδο μικρότερου του 20%.

Από την έρευνα αυτή προκύπτει ότι υπάρχει μια έντονη διεθνής τάση για μείωση του φόρου εισοδήματος εταιρειών. Πολλές χώρες δε, έχουν ήδη προχωρήσει σε μείωση των φόρων αυτών.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. anonymos avatar
    anonymos 15/10/2010 00:09:55

    Ποιοι γιατροί είναι σήμερα στην Ιορδανία με έξοδα των φαρμακευτικών εταιρειών/?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.