Στις αγορές το α’ εξάμηνο του 2014 θα βγει η Ελλάδα
01/04/2014 18:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στις αγορές το α’ εξάμηνο του 2014 θα βγει η Ελλάδα

Στις αγορές με 3ετή και 5ετή ομόλογα θα βγει η Ελλάδα το α’ εξάμηνο του 2014, σε μια προσπάθεια να ξαναμπεί στο χάρτη και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Στις αγορές με 3ετή και 5ετή ομόλογα θα βγει η Ελλάδα το α’ εξάμηνο του 2014, σε μια προσπάθεια να ξαναμπεί στο χάρτη και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Όπως δήλωσε μετά το Ecofin ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τα ομόλογα αυτά θα συμπληρωθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες του 2014 μαζί με τη χρήση repos έναντι των διαθεσίμων του ελληνικού δημοσίου αλλά και του υψηλότερου πρωτογενούς πλεονάσματος που προανήγγειλε για το 2014. Όπως τόνισε με αυτές τις κινήσεις καλύπτονται πλήρως οι χρηματοδοτικές ανάγκες 12μήνου.

Σε ότι αφορά τις δόσεις και τα προαπαιτούμενα τόνισε ότι για την πρώτη μεγάλη δόση των 6,3 δισ. ευρώ το 90% των προαπαιτούμενων καλύπτεται από το νόμο που ψηφίστηκε την Κυριακή.

Για το ίδιο θέμα ο Ολι Ρεν είπε: «Πιστεύω ότι κάποια στιγμή στο σχετικά σύντομο μέλλον θα είναι εφικτό για την Ελλάδα να στραφεί στις αγορές και στην κανονική χρηματοδότηση από τις αγορές. Όμως, ο ακριβής χρόνος είναι θέμα του Γιάννη Στουρνάρα και της κυβέρνησης να το απαντήσει’’.

«Σε κάθε περίπτωση, η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις έχει βελτιώσει την οικονομική και δημοσιονομική θέση της και τώρα πηγαίνει προς μια καλύτερη κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένης της συνήθους χρηματοδότησης από τις αγορές» ανέφερε ο Επίτροπος. Επισήμανε μάλιστα ότι πρέπει να δώσουμε έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη κι στη διανομή του οικονομικού μερίσματος για να δουν τα οφέλη και οι πολίτες».

Πρόσθεσε ότι «δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν λέγοντας «καλό κουράγιο», όμως μετά από τόσα χρόνια ξέρω ότι ήταν πολύ σκληρό και πολύ επώδυνο για τους πολίτες. Όμως μετά από τόσα χρόνια οικονομικών μεταρρυθμίσεων, και δημοσιονομικής σταθεροποίησης η ελληνική οικονομία πατάει τώρα καλύτερε στα πόδια της και βλέπουμε μια οικονομική μεταστροφή για την Ελλάδα εφέτος. Η διαρθρωτική ανεργία σταμάτησε να αυξάνεται, υπάρχει μικρή ανάπτυξη εφέτος και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών είναι θετικό. Τώρα είναι σημαντικό να παραμείνουμε εκεί, στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και να ενισχύσουμε την ανάκαμψη προς όφελος της δημιουργίας θέσεων εργασίας, και των Ελλήνων πολιτών.

«Ευχαριστώ τον Γιάννη και την ελληνική προεδρία», ο επίτροπος Ανταγωνισμού Michel Barnier, εξηγώντας ότι η ελληνική προεδρία έκανε εξαιρετική δουλειά ειδικά στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Ο ΥΠΟΙΚ Γ. Στουρνάρας, ανταπέδωσε τα καλά λόγια του Michel, όπως τον αποκάλεσε, αναφερόμενος τόσο στην συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και του Dijsselbloem. «Είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρώσουμε το ζήτημα» ανέφερε.

Για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι η ολοκλήρωση «ήταν ανακούφιση και για εμάς και για την τρόικα. Ήταν δύσκολη υπόθεση, είμαι εξαιρετικά ευτυχισμένος για το τελικό αποτέλεσμα που ικανοποιεί όλους και ειδικά τον ελληνικό λαό».

Reuters: Η Ελλάδα κοντά σε μία από τις ταχύτερες επανόδους στις αγορές

Η Ελλάδα μπορεί να είναι πολύ κοντά στην επίτευξη μίας από τις ταχύτερες επανόδους που έχουν καταγραφεί ποτέ για χώρες που έχουν χρεοκοπήσει, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Προκαλώντας έκπληξη στους καταστροφολόγους, οι οποίοι μόλις πριν από δύο χρόνια θεωρούσαν ότι το χρέος της ήταν τόσο μεγάλο ώστε μόνο η επιστροφή της σε μία υποτιμημένη δραχμή θα έσωζε τη χώρα από δεκαετίες καταστροφής, η Ελλάδα εξετάζει τώρα την πώληση πενταετών ομολόγων στο επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, τονίζει το Reuters.

«Το σχέδιο της επιστροφής στις κεφαλαιαγορές, μόλις 24 μήνες μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της, δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως να έχει ιδιαίτερη λογική. Οι εκτιμήσεις για το πιθανό κόστος δανεισμού της Ελλάδας με την έκδοση των πενταετών ομολόγων κυμαίνονται από 3,25% έως 6,5% - δείχνοντας ότι και στο πλέον αισιόδοξο σενάριο είναι υπερδιπλάσιο από το 1,5% που είναι το κόστος δανεισμού από την ΕΕ.

Αλλά, εάν η Αθήνα μπορέσει να πείσει τους ιδιώτες επενδυτές να αγοράσουν ομόλογα αξίας 1,5 έως 2 δισ. ευρώ, τόσο σύντομα μετά τις ζημιές που υπέστησαν, αυτό μπορεί να είναι μία καθοριστική εξέλιξη που θα ενισχύσει τη δυνατότητα να αποπληρώνει το χρέος της με προσιτά επιτόκια. Δεν θα αύξανε μόνο την εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ελλάδας να χρηματοδοτείται με δικές της δυνάμεις και θα βοηθούσε στην ανάκαμψη της οικονομίας της, αλλά προσφέρει επίσης στην Ευρώπη τη δυνατότητα να υποστηρίξει ότι η έντονα επικριθείσα θεραπεία των σκληρών περικοπών και της λιτότητας ήταν αναγκαία και τελικά επιτυχής» σημειώνει το Ρόιτερς.

Από το 1997 που η Μογγολία έγινε η πρώτη χώρα που αναδιάρθρωσε τα κρατικά ομόλογά της, η μέση διάρκεια επιστροφής στις αγορές για τις χώρες ήταν 4,5 έτη, ενώ σχεδόν οι μισές από αυτές παραμένουν ακόμη αποκλεισμένες, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF). Εάν ληφθούν υπόψη μόνο οι χώρες που έχουν επανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές, ο μέσος χρόνος επιστροφής ήταν 3,3 έτη. Ένας αριθμός 34 χωρών αναδιάρθρωσαν τα ομόλογά τους στα 17 χρόνια που πέρασαν από το 1997, ενώ προηγουμένως οι χώρες επαναδιαπραγματεύονταν μόνο δάνεια....

ΣΧΟΛΙΑ

 1. riot avatar
  riot 01/04/2014 18:49:54

  Μην είναι 8, μην είναι 6 τα δις. Μην χρειάζονται κι άλλα προαπαιτούμενα... Τελικά το πολυνομοσχέδιο δεν έφτασε;

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ riot 01/04/2014 19:09:52

   Ποτε δεν θα φτασουν αν εμεις δεν κανουμε το καθηκον μας.. 1. Να ζηταμε αποδειξεις απο παντου 2. Να καταγγελουμε καθε φοροδιαφυγη 3. Να εχουμε τα ματια μας ανοιχτα σε καθε προμηθεισα που γινεται απο το Δημοσιο 4. Να μη δινουμε ποτε γρηγοροσημα 6. Να μη λαδωνουμε 7. Να καταγγελουμε καθε μορφης αισχροκερδεια. 8. Να παραδεχτουμε οτι οι Δ. Υ πρεπει να εισπραττουν τουλαχιστον 20-30 % λιγοτερο απο τους αντιστοιχους του Ι.Τ 9. Να επιστρεψουμε στην πρωτογενη παραγωγη με οραμα , φαντασια και γνωση και οχι να ειμαστε στα καφενεια και η παραγωγη να εξαρταται απο την εργατικοτητα των Αλβανων. Δυστυχως ακομα πρεπει να γινουν πολλα και κυριως να καταλαβουμε εμεις οι πολιτες οτι εχουμε χρεος να τα κανουμε ολα αυτα. Φυσικα και οι πολιτικοι πρεπει να αλλαξουν και να παψουν να δινουν υποσχεσεις η να συντηρουν στρεβλωσεις του συστηματος

   • Hunter avatar
    Hunter @ Ρεαλιστης 01/04/2014 19:39:54

    +++++++++++!!!!!!

   • ελλην π. avatar
    ελλην π. @ Ρεαλιστης 01/04/2014 19:56:22

    10. Nα κάνουμε κάθε μέρα μια καλή πράξη 11. Να κάνουμε κάθε βράδυ την προσευχή μας. 12. Να αγαπάμε τον πλησίον μας ως εαυτόν... Αν εμείς κάνουμε όλα αυτά, δεν θα έχει σημασία πλέον όσα και να τρώνε οι πολιτικοί με τους νταβατζήδες που ούτως ή άλλως εμείς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε, όσο κι αν έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά σε κάθε προμήθεια που γίνεται απο το δημόσιο, απλά διότι αυτό είναι ανέφικτο και δεν γίνεται σε καμμία χώρα του κόσμου...

    • Hunter avatar
     Hunter @ ελλην π. 01/04/2014 20:26:35

     60%-100% φοροδιαφυγή από το 1974 και μετά. Δισεκατομμύρια Ευρώ οι ζημιές των ταμείων από τις συντάξεις μαϊμούδων και πεθαμένων... Είμαστε η χώρα με την περισσότερη αδήλωτη εργασία και με τα περισσότερα μαύρα χρήματα. Εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερων επαγγελματιών δήλωναν 12.000 ετήσιο εισόδημα για να είναι στο αφορολόγητο όριο ενώ είχαν ταυτόχρονα (αποδεδειγμένα) μηνιαία έξοδα 2.500 Ευρώ! Ο κάθε Έλληνας χρωστάει κατά μέσο όρο διψήφιο ποσοστό στις τράπεζες από δάνεια και κάρτες για καταναλωτικά αγαθά. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη αναλογικά με τον πληθυσμό όπου πολίτες κυκλοφορούν με οχήματα τριπλάσιου κόστους (!!!) του δηλωμένου ετησίου εισοδήματος! Οπωσδήποτε έφαγαν και οι πολιτικοί και οι νταβατζήδες αλλά ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΝΕ ΚΑΙ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ για να αλλάξει η κατάσταση!

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Hunter 01/04/2014 21:07:26

      Υπάρχουν ξέρεις πολλοί,που δεν υπάρχει ανάγκη να κοιταχτούνε στον καθρέφτη...

     • EVANGELOS avatar
      EVANGELOS @ Hunter 01/04/2014 21:48:50

      τελικά απο δω τα φέρατε απο κει τα πήγατε καταλήξατε ότι είχε δίκιο ο Πάγκαλος και ο ΓΑΠ που μας λέγανε τότε ότι φταίμε εμείς για το μνημόνιο και την κααταστροφή !!! μπράβο φίλοι μ άντε και εις ανώτερα (υπάρχουν αρκετά ακόμα θέματα να ταυτιστείτε με το Πασόκ)

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ Hunter 02/04/2014 00:50:51

      Πραγματικο γεγονος σε νησι των κυκλαδων τον Αυγουστο του 13. Ταβερνες και μπαρακια γεματα. Αποδειξη καμια. Ξαφνικα επεσε το συνθημα οτι ερχεται με το πλοιο ο ΣΔΟΕ. Αμεσως οι σερβιτοροι γυριζουν και γεμιζουν σε χρονο dt τα τραπεζια με αποδειξεις.... Ιανουαριος 14. Αλλαγη κλειδαριας ασφαλειας. Κοστος 350 Ευρω χωρις αποδειξη. Εγινε φασαρια και μου την εδωσαν. 2014. Ιδιαιτερα σε υποψηφιους ΙΒ. 150 Ευρω /ωρα χωρις φυσικα αποδειξη 2014. Ιατροι και κεντρα υγειας χωρις αποδειξη η με αποδειξη στο 1/3 της αμοιβης. 2014. Οι Ελληνες ειναι κατοχοι κατα 80% πιστωτικων καρτων οταν το αντιστοιχο ποσοστο στην Ευρωπη ειναι 20-25%. 2013. Εργολαβος ηλεκτρολογος δηλωμενος στον ΟΓΑ σαν αγροτης. Κυκλος εργασιων ετησιως πανω απο μισο εκ. Ευρω. Υλικα ερχονται χωρις παραστατικα και αποθηκη δεν υπαρχει. Το αυτοκινητο χωρις διακριτικα. Φυσικα ουτε κουβεντα για ΙΚΑ στους Αλβανους εργατες. Οι πληρωμες μονο cash . Ουτε τραπεζες ουτε τιποτα. Μερικα μονο παραδειγματα την εποχη της μεγαλης κρισης. Της μεγαλης ανεργιας των νεων.

     • Ψευτοκράτορας avatar
      Ψευτοκράτορας @ Ρεαλιστης 02/04/2014 11:22:39

      Εσύ η δουλεύεις στο σδοε η είσαι πολύ πλούσιος α)Κανεις διακοπές στιςκυκλάδες Β) Στέλνεις το παιδί σου στο εξωτερικό για σπουδές(ι.β ) γ)δίνεις 150 ευρώ για ιδιαίτερα δ) ξέρεις ανθρώπους που βγάζουν μισό εκ. Φαντάζομαι την περιουσία σου την έκανες με το σταυρό στο χέρι δίνοντας αποδείξεις παντού, χωρίς κανένα λάδωμα.

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ Ρεαλιστης 02/04/2014 20:44:52

      Από τις καταγγελίες, που, φαντάζομαι, θα έκανες για όλα αυτά, ωφεληθήκαμε με 100000Ευρώ. Εύγε! Από τα παραδείγματα, κρίνω ότι διάβαζες ΑΚΡΟΠΟΛΗ, παλιά (που "τα τόσα τα κάνει ΤΟΟΟΣΑ" -παλιό ανέκδοτο). Όντως η κατάσταση είναι απελπιστική, αλλά όχι και σουρεαλιστική.

    • Άλυτη εξίσωση avatar
     Άλυτη εξίσωση @ ελλην π. 01/04/2014 20:26:45

     +++++++++++++++++ Και προ πάντων, να αγαπάμε το κελί μας, την ανεργία και τους ''βοσκούς'' μας. Υπάρχει και η άλλη ζωή, όπου όλα θα είναι πιο εύκολα και καλά θα κάνουμε, να επιταχύνουμε την εγκατάστασή μας εκεί..... * Στην αγορά του Αλ Χαλίλι τελικά, θα πάμε άραγε ποτέ;

    • Ρεαλιστης avatar
     Ρεαλιστης @ ελλην π. 02/04/2014 01:51:28

     Δεν ξερω αν γνωριζετε απο διαγωνισμους και προμηθειες του Δημοσιου αλλα αυτο γινεται πολυ ευκολα. Οσον αφορα το 10. 11 και 12 νομιζω οτι εχετε χιουμορ και ετσι θα ηθελα να το βλεπω.

    • Ρηνα avatar
     Ρηνα @ ελλην π. 02/04/2014 14:14:45

     @ελλην π. !!!!!!!!!! Αν καθε μοναδα λειτουργει σωστα, ολο το συνολο θα λειτουργησει τελεια. Επειδη αυτο ποτε δεν θα γινει, ας ειμαστε ετοιμοι για καθε ενδεχομενο, για γραναζια που θα σπασουν, για μηχανες που θα τεθουν σε αχρηστια και γενικα για τις επιπτωσεις που θα φερει μια εσαει κακη λειτουργια. Ειμαι βεβαιη οτι με καταλαβαινετε.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Ρεαλιστης 01/04/2014 20:54:21

    Ρεαλιστή, ῾Η νοοτροπία τοῦ ῞Ελληνα πρέπει ν᾿ ἀλλάξη καί νά γίνη περισσότερο νομοταγής.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Ρεαλιστης 01/04/2014 21:09:59

    Αν ήσουν Δ.Υ. το 8 θα το έγραφες; Δέ νομίζω...

    • Ρεαλιστης avatar
     Ρεαλιστης @ Κυθήριος 01/04/2014 23:54:53

     Ειχα την δυνατοτητα λογω επετηριδας τοτε να μπω στο δημοσιο και αρνηθηκα.

 2. Hunter avatar
  Hunter 01/04/2014 19:40:46

  Άντε με το καλό! Για να σκάσουν οι εχθροί μας (ημεδαποί κι αλλοδαποί)...

 3. Last_Chance avatar
  Last_Chance 01/04/2014 21:02:50

  Νομίζω ότι όποιος πανηγυρίζει είναι εκτός τόπου και χρόνου για να μην το πω αλλιώς. Και δεν κατάλαβα τι ακριβώς πανηγυρίζει. Η χώρα μας θα βγει στις αγορές το 2014 για να δανειστεί από τις αγορές. Οκ. Εδώ τελειώνουν όλα? Βλέπετε αυτή την στιγμή για ποια Ελλάδα μιλάμε? Μπορεί κάποιος από εσάς που πανηγυρίζετε να κοιτάξει στα μάτια τις 6000 οικογένειες που έχασαν έναν δικό τους άνθρωπο επειδή αυτοκτόνησε λόγο της οικονομικής κρίσης? Μπορεί κάποιος από εσάς που πανηγυρίζει να κοιτάξει στα μάτια ένα μακροχρόνια ανέργο ο οποίος δεν έχει να δώσει στα παιδιά του ένα μπουκάλι γάλα η ακόμη να φάει και ο ίδιος? Μπορεί κάποιος από εσάς που πανηγυρίζει να εξηγήσει στον νέο, γιατί η χώρα του τον διώχνει γιατί δεν μπορεί να του προσφέρει ούτε τα στοιχειώδη? Μπορεί κάποιος από εσάς που πανηγυρίζει να εξηγήσει στον άτυχο που έχει πάρει στεγαστικό δάνειο και δεν μπορεί να αποπληρώσει ότι δυστυχώς έπαιξε και έχασε? Α ναι ξέχασα, λαϊκισμός είναι όλα αυτά συγγνώμη που τα υπενθυμίζω. Αντώνη Σαμαρά. Με κυβέρνηση που στηρίζετε σε 151 βουλευτές και τον Λοβέρδο δεν πας ούτε μέχρι την Λιβαδειά. Η προκήρυξη εκλογών είναι αναγκαία για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μπορέσει να εκφραστεί ο λαός. Οι εκλογές είναι η απόλυτη δημοκρατική διαδικασία και δεν πρέπει να τις φοβάστε. Δώστε επιτέλους τέλος σε αυτή την συγκυβέρνηση με τα αρχιλαμόγια τύπου Ρομπερτου Σπυρόπουλου. Διώξτε τα βαρίδια με τους λιμοκοντόρους της Μυκόνου και του Dacapo τύπου Βαρβιτσιώτη και Σπηλιωτόπουλου. Αλλάξτε επιτέλους το ευρωψηφοδέλτιο και αφήστε τα παπαγαλάκια του κερατά τύπου Σπυράκη. O κόσμος τέτοια θέλει να δει και είναι σίγουρο ότι θα σας ανταμείψει…. Μέχρι να τα δούμε όλα αυτά όμως, η ταπεινότητα δεν βλάπτει μπροστά στον κόσμο που υποφέρει. Σέβας

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ Last_Chance 01/04/2014 21:54:26

   μην κατηγορείς τα στελέχη του Πασόκ !!! είπαμε αφου δεν πήρε αυτοδυναμία ο Σαμαράς δεν επιτρέπεται να λέμε για σκάνδαλα πασόκ ... ο Σπυρόπουλος παρέμενε στη θέση του επειδή δεν ψηφίσαμε ΟΛΟΙ Σαμαρά τι δεν καταλαβαίνεις ?

  • παλιός avatar
   παλιός @ Last_Chance 01/04/2014 23:39:58

   Αν θες το λες και πανηγυρισμό - σημασία εχει ο'τι η Ελλάδα έκανε ένα πρωτο βήμα - απο το σημείο μηδέν που την έφτασε ο Παπανδρέου - η χώρα σε πλήρη ανυποληψία και στο εξωτερικό να μας θεωρούν κλινικά νεκρους ως κράτος .. οι προοπτικές δε στο εσωτερικό έφταναν σε σενάρια εμφυλίου προφανώς και το παιχνίδι παίζεται ακόμα - αλλα να βλέπεις καποια στιγμή τα πράγματα στη σωστή τους διασταση δεν βλάπτει - και ουτε σημαινει ο'τι παραγνωρίζεις το ασύληπτο κόστος που πληρώσαμε και πληρώνουμε σαν κοινωνία

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Last_Chance 02/04/2014 00:30:54

   Αγαπητε τα 6000 ατομα μηπως ειναι νουμερο που αναφερεται χωρισ στοιχεια? Τα στοιχεια λανε αλλα. Ενα μακροχρονια ανεργο δεν μπορει κανενας να τον αγνοησει. Μη προσπαθητε να το παρουσιαζετε τον εαυτον σας μονο ευαισθητο. Ο νεος οπου βρει καλλιτερα και αναλογα με τα προσοντα του μπορει να παει. Αληθεια ποσοι νεοι που σπουδαζαν την 10ετια του 70 , του 80 και 90 δεν κανουν καριερα στο εξωτερικο σημερα? Ποσοι Αμερικανοι δεν κανουν καριερα στηνΕυρωπη η στην Ασια? Ποσοι Ασιατες δεν κανουν καριερα στην Ευρωπη η στην Αμερικη? Ο ατυχος που εχει παρει στεγαστικο δανειο ανηκει αγαπητε μου σε 2 κατηγοριες. α.- Αυτος που ειχε σπιτι στα δυτικα προαστεια η στο κεντρο και αποφασισε να κατεβει σε πιο in προαστεια υποθηκευοντας την ζωη του και β. σε αυτον που πιστεψε οτι χωρις τουλαχιστον το 50% κεφαλαιο μπορεις να παρεις δανειο και να ειναι προς οφελος σου. Με το δεδομενο μαλιστα οτι ολες σχεδον οι οικογενειες στην Ελλαδα εχουν καποιο ακινητο η φουσκα δεν εχει καμια δικαιολογια. Ποιος δεν γνωριζει στον χωρο του καποιους που εκαναν την απερισκεψια να πληρωσουν πανακριβα ενα διαμερισμα και να βαζουν δανειο για 30 ετη . Αυτο δειχνει αν μη τι αλλο ελλειπη γνωση ή επιπολαιοτητα. Φυσικα η πρωτη κατοικια κατω απο συνθηκες προστατευεται απο τον νομο. Για την ταπεινοτητα αγαπητε μου συμφωνω αλλα διαφωνω με την προπαγανδα του ΄ολοι οι αλλοι φταινε ΄εκτος απο εμας. Κοιταξτε γυρω σας και θα δειτε καλοβολεμενους μονιμους υπαλληλους να προσπαθουν να διατηρησουν παροχες και δικαιωματα που τους τα πληρωνουν το ενα εκ. Ιδωτικων Υπαλληλων. Κοιταξτε το μισος εναντιον των εχοντων επιχειρηματιων (νομιμων). Το θεμα λοιπον δεν ειναι ο Σαμαρας αλλα το οτι το οικοδομημα κατερρευσε διοτι τα θεμελια ηταν σαθρα. Διοτι χρεοκοπησαμε. Διοτι ζουσαμε με δανεικα. Τελος οσον αφορα τους λιμοκοντορους χωρις να τους γνωριζω αυτους που αναφερετε συμφωνω γενικα και οχι ειδικα. Μονο μη κοιτατε προς την μια πλευρα Κοιταξτε και στην αλλη. Αρχηγος αριστερας συνιστωσας του ΣΥΡΙΖΑ ειναι 60+ και ακομα φοιτητης. Αρχηγος του ΣΥΡΙΖΑ δεν εχει ενσημο. Υποψηφιος δημαρχος της Αθηνας του ΣΥΡΙΖΑ και αυτος χωρις ενσημο. Βουλευτης και τ. συνδικαλιστης του ΣΥΡΙΖΑ με εφ απαξ 1 εκ. ευρω. Η ταπεινοτητα εδω δεν πρεπει να υπαρχει?

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/04/2014 21:21:10

  Eκλογές γίνονται κάθε 4 χρόνια.Το 2012 έγιναν δύο. Οι επόμενες είναι για το 2016.Δεν θα κάνουμε κάθε λίγο και λιγάκι.Πρώτα θα βγούμε στις αγορές και εάν θέλουν οι Έλληνες μετά ας ψηφίσουν αυτούς που δηλώνουν ότι θα χρεωκοπήσουν επίσημα πάλι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.