#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/09/2011 19:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη δημοσιότητα η λίστα με τους μεγαλο-οφειλέτες του ΔημοσίουΤα στοιχεία έξι χιλιάδων νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από 150.000 ευρώ ανάρτησε στην ηλεκτρονική σελίδαhttp://link.minfin.gr/ofeilesNP το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σύνολο των οφειλών που περιλαμβάνονται στον πίνακα ξεπερνά τα 30 δισ. ευρώ από τα 42 δισ. ευρώ συνολικά των ληξιπροθέσμων οφειλών. Η ανάρτηση των ληξιπροθέσμων οφειλών φυσικών προσώπων θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την επιτάχυνση της οποίας έχει ζητήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Τα στοιχεία των καταστάσεων αντλήθηκαν με βάση τα οριζόμενα στο άρθρο 2 της ΠΟΛ 1185/2011 με ημερομηνία εξαγωγής 5/9/2011, αφορούν σε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών με ημερομηνία λήξης έως 5/9/2010 και με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως την ημερομηνία άντλησης 5/9/2011.

Στις συγκεκριμένες καταστάσεις δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής και οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 της ΠΟΛ 1185/2011. Συμπεριλήφθηκαν πλέον των οφειλών που αφορούν σε κωδικούς του προϋπολογισμού και οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στους κωδικούς αριθμούς εσόδων που αφορούν στα Κεφάλαια Ασφαλίσεως Χρηματοδοτήσεων εκ Κεφαλαίων ή εγγυήσει του Ελληνικού Δημοσίου και σε καταργούμενους ειδικούς λογαριασμούς οι οποίοι βάσει αποφάσεων υπάγονται στα έσοδα προϋπολογισμού.

Η άντληση των στοιχείων, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία των βάσεων δεδομένων TAXIS/ICIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων όπως αυτά ενημερώνονται και τηρούνται από τις Δ.Ο.Υ. και τα Τελωνεία και όπως άλλωστε προβλέπεται και στη σχετική ΠΟΛ 1185/2011.

Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η ενημέρωση των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICIS από τις ΔΟΥ/Τελωνεία κατά την ημέρα άντλησης δεν ταυτίζεται με τα διαθέσιμα στις υπηρεσίες αυτές στοιχεία, τότε ενδεχομένως να μην υπάρχει ορθή αποτύπωση των ανά οφειλέτη αντλούμενων στοιχείων ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η αποκατάσταση των περιπτώσεων αυτών θα γίνει το ταχύτερο σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 της ΠΟΛ 1185/2011 σχετικά με τη διαδικασία άρσης/διόρθωσης δημοσιοποίησης εγγραφής (π.χ. μετά από επικοινωνία με την αρμόδια ΔΟΥ ή το Τελωνείο).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 08/09/2011 20:04:53

  Είναι για γέλια η κατάσταση. Ενδεικτικά κοίταξα τη λίστα και πολλές εταιρίες είναι πτωχευμένες, ενώ πρώτη μούρη είναι ο ΟΣΕ.

  Υποπτεύομαι ότι οι περισσότερες είναι ή πτωχευμένες ή υπό πτώχευση ή μαϊμούδες, που πλέον δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

  • ΣΠΥΡΟΣ avatar
   ΣΠΥΡΟΣ @ anonymous 08/09/2011 20:26:24

   Έτσι είναι όπως τα λες ,αλλά δυστυχώς εκεί μέσα βρίσκονται και τα 32 δις που είχαν βρεί προεκλογικά οι ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

 2. manos avatar
  manos 08/09/2011 20:40:07

  Αρκετοί απ'αυτούς είναι όχι μόνο σε πτώχευση αλλά τα έχουν ήδη κακαρώσει.
  Πήγαινε Ευάγγελε να τους πάρεις το κουστούμι από τον τάφο. Αν δεν φτάσει το κουστουμάκι μπορείς να πάρεις και τα μάρμαρα.
  Καραγκιόζηδες...

 3. Decodex avatar
  Decodex 08/09/2011 21:01:56

  Χαχα! Υπαρχει και η τραπεζα Κρητης και Γραμμη ΑΕ!!!!
  Να πατε να τα παρετε παιδια αμεσως...δεν ξερω ομως αν υπαρχουν ακομα κουτια παμπερς για να τα μεταφερετε!

 4. ο Μήτσος avatar
  ο Μήτσος 08/09/2011 22:06:00

  Φοβερή Glasnost έπεσε στο Ελλάντα!
  Ωραία, τους διαβάσαμε, βρήκαμε και τους γνωστούς μας.
  Το θέμα είναι πως τους βάζουμε να βάλουνε το χέρι στην τσέπη...

 5. George m avatar
  George m 09/09/2011 04:05:20

  το λιγότερο που μπορώ να πω είναι πως πρόκειται για ηλιθιότητα... άντε και τους βρήκαν... δηλαδή με τη δημοσιότητα των στοιχείων η την οποία κοινοποίηση... τι περιμένουν? να τους κάνει ντα ο κόσμος η να κάνει μποικοταζ στις εταιρίες? σκοπός είναι να τους τα πάρουν.... πάλι μαλακίες άνευ ουσίας

 6. tpe avatar
  tpe 09/09/2011 13:34:50

  Αξίζει να σχολιάσουμε αυτή την παπ@@@@@;
  Χωρίς διακριτικό τίτλο, χωρίς επισήμανση αν μπορεί το κράτος να πάρει τα λεφτά του, χωρίς επισήμανση αν είναι κρατική ή όχι, αν δουλεύει ή αν έχει κλείσει, κοκ...
  Κοινώς, μια γελοιότητα. Μάγκες, ποιον κοροϊδεύεται; Αυτά τα δεδομένα τα έχει οποιοσδήποτε υπάλληλος της ΓΓΠΣ σε 30'' (το πολύ) στο pc του... Τα άλλα, μπορείτε να βρείτε; Α, ναι, ξέχασα. Είναι δύσκολο. Απαιτεί κάτι πολύ κακό: Να δουλέψεις.

 7. loretta avatar
  loretta 09/09/2011 16:22:04

  Ειναι τοσο καφροι και αχρηστοι που στην λιστα υπαρχουν επιχειρησεις που ειχαν υπαχθει στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ επι Ανδρεα Παπανδρεου και το δε γελοιο ειναι οτι μερικες εχουν εκκαθαριστει η τις εχου πλειστηριάσει!!

  ΕΛΕΟΣ κυριοι!! ΑΠΟ ΤΟ 1985???? μα για τοσο ηλιθιους μας εχουν??

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.