11/11/2009 18:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Ελλάδα κλιμάκιο της Eurostat για έλεγχο των στοιχείων

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται στις 16 – 18 Νοεμβρίου κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Eurostat, προκειμένου να επιβεβαιώσει τα στατιστικά στοιχεία της χώρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin.

Ερωτηθείς εάν ο έλεγχος θα είναι αναδρομικός ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε: "δεν γνωρίζω πόσο πίσω θα πάει, εμείς είμαστε εδώ με ανοιχτά βιβλία". Τόνισε ότι θέση της ελληνικής ελληνικής κυβέρνησης είναι να δοθεί ικανός χρόνος "για μία διατηρήσιμη δημοσιονομική προσαρμογή που να μην φορτώνεται στην πλάτη του Έλληνα πολίτη".

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα ενταχθεί στο άρθρο όσον αφορά την επιτήρηση, ωστόσο διέψευσε ότι η ένταξη της χώρας σε καθεστώς επιτήρησης συνεπάγεται και έλεγχο των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, καθώς και εγκατάσταση κοινοτικού επιτρόπου στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς για το εάν πρόκειται να προσωποποιηθούν ευθύνες για την αναξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι αναμένει στο πόρισμα της ανεξάρτητης Επιτροπής που έχει συσταθεί για την ποιότητα των στοιχείων το οποίο και θα καταθέσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Η επιτροπή είναι αυτή που θα αποφασίσει για το θέμα της απόδοσης ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η περίοδος προσαρμογής που θα δοθεί στην Ελλάδα προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ θα αποφασιστεί στο Συμβούλιο Ecofin, το οποίο θα συνέλθει το Φεβρουάριο

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Orestios avatar
    Orestios 11/11/2009 19:32:12

    Το "διατηρήσιμη" είναι όπως το "απασχολήσιμοι"?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.