#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/05/2013 12:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Εθνική η FBB του Β. Ρέστη(Ανανεωμένο) Πλήρης επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ του antinews για την απορρόφηση από την Εθνική τράπεζα της Business Bank (FBB). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤτΕ:  «η First Business Bank (FBB) ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι δεν κατέστη δυνατό να αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησή της.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, διερεύνησε, στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης που προβλέπει ο νόμος 3601/2007, το ενδιαφέρον πιστωτικών ιδρυμάτων για την απόκτηση στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της FBB και αποφάσισε τη μεταβίβασή τους στην Εθνική Τράπεζα, μετά από σχετική πρόταση της τελευταίας που έλαβε την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Τα προς μεταβίβαση στοιχεία παθητικού περιλαμβάνουν το σύνολο των καταθέσεων, ενώ τα προς μεταβίβαση στοιχεία ενεργητικού περιλαμβάνουν ιδίως τα δάνεια, με εξαίρεση όσα βρίσκονται σε οριστική καθυστέρηση. Το ποσό της διαφοράς της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων παθητικού και ενεργητικού καταβάλλεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.

Η άδεια της FBB ανακλήθηκε. Η τράπεζα τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση και από το προϊόν της θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τρίτων με τη σειρά που ορίζει ο νόμος. Εκκαθαριστής ορίστηκε ο κ. Ιωάννης Γαλανόπουλος.

Οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της FBB είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο και η εξυπηρέτηση των πελατών της συνεχίζεται απρόσκοπτα».

Με βάση το σχέδιο η τράπεζα σπάει σε καλή και κακή και το υγιές τμήμα της θα περάσει στην Εθνική τράπεζα. Η προσφορά της Εθνικής Τράπεζας με την απορρόφηση του υγιούς τμήματος της FBB διασφαλίζει πλήρως τους καταθέτες και πελάτες στην τράπεζα αυτή.

Τα βασικά στοιχεία του υγιούς τμήματος της First Business Bank (με βάση στοιχεία 31ης Μαρτίου 2013) που αποκτήθηκαν από την Εθνική Τράπεζα αφορούν σε:

- 1,4 δισ. ευρώ στοιχεία Παθητικού, εκ των οποίων 1,2 δισ. ευρώ Καταθέσεις, και 162 εκατ. ευρώ Λοιπές Υποχρεώσεις.

- 1,3 δισ. ευρώ στοιχεία Ενεργητικού, εκ των οποίων 1,2 δισ. ευρώ Χορηγήσεις μετά από προβλέψεις και 152 εκατ. ευρώ λοιπά στοιχεία Ενεργητικού.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κράντωρ avatar
  Κράντωρ 10/05/2013 16:47:31

  Είχε ανακοινωθή ότι η εν λόγω τράπεζα κατέληξε στην Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία πλειοψηφούν οι «ομόφυλοι» του κ.Ρέστη.

  Τα 2 εκατ. ευρώ που έχει «δανείσει» ο Εβραίος στον καθολικό Αντώνη Δελλατόλα-Ποντίκη, θα μεταφερθούν στόν λογαριασμό επισφαλειών της Εθνικής Τραπέζης;

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Κράντωρ 10/05/2013 18:40:07

   Κατι τετοια μαθαινω και μετα μου λενε να γινει προσπαθεια να βρει τα κεφαλαια {ειμαι περιεργος να δω τι θα κανουν τα ασφ.ταμεια με τις μετοχες που εχουν και δεν ειναι λιγες μπρος γκρεμος και πισω ρεμα ! } για σωθει η Εθνικη να μην γινει κρατικη μεσω του ΤΧΣ λες και τωρα ειναι ιδιωτικη .Βρε δεν παει να γινει σταχτη και μπουρμπερη !

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Κράντωρ 13/05/2013 10:16:39

   Απο πότε οι εφοπλιστές αναβαθμίστηκαν σε φυλή;
   Ή μήπως είναι θρήσκευμα;
   Μάλλον δείχνετε να τα μπερδεύετε.
   Άντε λοιπόν, καιρός να ψηφιστεί ο νόμος που ποινικοποιεί τη ρατσιστική προπαγάνδα, να βρούν λίγη δουλειά οι άνεργοι οικοδόμοι, χτίζοντας φυλακές.

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 10/05/2013 18:07:35

  Να δούμε παιδιά την Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου ποιός θα την αγοράσει...

 3. Σίμος avatar
  Σίμος 10/05/2013 22:56:07

  Στη υγεία του Έλληνα φορολογούμενου... που θα πληρώσει τα σπασμένα (bad Bank + ανακεφαλαιόποίηση τραπεζών )....

  Δηλαδή με λίγα λόγια .... οι μεγάλοι παίκτες (Λάτσης - Eurobank, Ρέστης- fbb) ξεφορτώθηκαν τις όποιες ευθύνες τους έναντι των μαγαζιών τους που έριξαν στον γκρεμό...

  Κάποιοι άλλοι σώζονται & γιγαντώνονται (συστημικοί ώστε να μην μπορεί κάνεις πλέον να τους πειράξει κατόπιν κυβερνητικών παρεμβάσεων (Σάλλας) κατόπιν παρεμβάσεων των κολλητών τους (διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος +Υπ. Οικ ) ....

  Κάτα τα άλλα, ζούμε σε κράτος δίκαιου και σου λένε βάλε πλάτη κοσμάκη, σώνεται η πατρίδα... (σώνεται η πατρίδα ή οι μεγάλοι ανακάτανεμουν την πίτα σε κάτι που θα κάνει το 99 να ωχριά μπροστά του)

 4. κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 11/05/2013 17:25:11

  Tα λοιπά στοιχεία ενεργητικού τι είναι;

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 12/05/2013 10:42:37

   Μπορεί να είναι ο,τιδήποτε. Κρατικά ή εταιρικά ομόλογα, συμμετοχές σε άλλες εταιρίες (μετοχές), συναλλαγματικά διαθέσιμα της τράπεζας κλπ. κλπ. Πιθανότατα εκεί περιλαμβάνονται και τα ταμειακά διαθέσιμα της τράπεζας σε ευρώ, που είναι "δικά της" λεφτά. Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα είναι πολύ ενδιαφέρον, ίσως όχι τόσο για την FBB, αλλά σίγουρα, για άλλες, μεγαλύτερες περιπτώσεις (λέγε με ΑΤΕ).

 5. κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 12/05/2013 17:56:31

  Στις συμμετοχές όμως μπορούν να μπουν και τα λεφτά που έδωσε η ΕΚΤ, για
  ανακεφαλοποίηση...Αυτό σημαίνει ότι τα λεφτά τα χρωστάμε εμείς και όχι ο Ρέστης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.