11/08/2010 16:25
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στα Hedge Funds επιστρέφουν οι θεσμικοί επενδυτές

Οι θεσμικοί επενδυτές αυξάνουν σταδιακά τις τοποθετήσεις τους σε hedge funds, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας consulting Preqin που δημοσιεύεται στους Financial Times.
Όπως αναφέρει η έρευνα, μόλις το 15% των θεσμικών επενδυτών σκοπεύει να μειώσει τις τοποθετήσεις του σε hedge funds. Αντιθέτως, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δηλώνουν πως οι τοποθετήσεις τους σε hedge funds ικανοποίησαν ή ξεπέρασαν τις προσδοκίες τους, ενώ το ένα τρίτο δηλώνει πως θα προχωρήσει σε αύξηση των τοποθετήσεων σε hedge funds στους επόμενους 12 μήνες.
Η έρευνα αυτή, αποτελεί μία νότα ενθάρρυνσης για τον κλάδο των hedge funds που κατά το δεύτερο τρίμηνο κατέγραψε εκροές στα υπό διαχείριση κεφάλαια της τάξεως των 30 δις. δολ., σύμφωνα με τα στοιχεία της Hedge Fund Research
Στα αποτελέσματα της έρευνας αναφέρεται συγκεκριμένα πως «καταγράφονται μέτριες ροές κεφαλαίων στον κλάδο των hedge fund για το δεύτερο εξάμηνο του 2010 αλλά σημαντικότερη ενίσχυση των δεσμεύσεων των θεσμικών επενδυτών για τον επόμενο χρόνο»
Επισημαίνεται πως οι θεσμικοί επενδυτές θεωρούνται ιδανικοί πελάτες για τα hedge funds εξαιτίας της μακροπρόθεσμης στρατηγικής τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.