Στα 6,4 δισ. ευρώ οι ανάγκες των τραπεζών βάσει των stress test
06/03/2014 19:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στα 6,4 δισ. ευρώ οι ανάγκες των τραπεζών βάσει των stress test

Κάνοντας πράξη αυτό που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, έδωσε εντολή στην Τράπεζα της λλάδος να δημοσιοποιήσει το αποτέλεσμα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες, αδιαφορώντας για το τι θέλει η τρόικα. Έτσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τους ελέγχους τριών ανεξάρτητων ελεγκτών οι επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών διαμορφώνονται στα 6,382 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, οι κεφαλαιακές ανάγκες της Eurobank ανέρχονται σε 2,945 δισ. ευρώ, της Εθνικής στα 2,183 δισ. ευρώ, της Τρ. Πειραιώς στα 425 εκατ. ευρώ, της Alpha Bank στα 262 εκατ. ευρώ, της Attica Bank στα 397 εκατ. ευρώ και της Πανελλήνιας στα 169 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, ζητήθηκε από τις τράπεζες να υποβάλουν, το αργότερο μέχρι τις 15 Απριλίου 2014, σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης με βάση τα αποτελέσματα του βασικού σεναρίου και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης το συντομότερο εύλογο χρονικό διάστημα.

Η ΤτΕ σημειώνει ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες κάθε τράπεζας προσδιορίστηκαν σύμφωνα με το Βασικό Σενάριο, όπως αντίστοιχα προβλέπεται να γίνει στην ευρωπαϊκή άσκηση προσομοίωσης ακραίων σεναρίων που θα διενεργήσει η ΕΒΑ το 2014.

Μένει πλέον να δούμε τι θα κάνει η τρόικα, και ειδικά το ΔΝΤ που επιμένει σε ποσά πολύ μεγαλύτερα από τα 6,3 δισ. ευρώ κι αν θα υιοθετηθεί η πρόταση Στουρνάρα για απαγκίστρωση του θέματος από τη διαπραγμάτευση καθώς και για το αν θα δοθεί χρόνος μέχρι το Νοέμβριο ώστε να καλυφθούν αυτές οι κεφαλαιακές ανάγκες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 06/03/2014 20:17:45

  Θα τσούξει πολύ το ΔΝΤ και τον Τόμσεν προσωπικά αυτή η δημοσίευση. Αυτοί δε βασίζουν πουθενά το νούμερο που λένε. Δε θα μπορέσουν να ααπαντήσουν οι ίδιοι και θα βάλουν τα τσιράκια τους στα ΜΜΕ να γράφουν για 2πλά και βάλε ποσά. Τη ζημιά όμως ο Σαμαράς τους την έκανε. Και η ΕΕ με την ΕΚΤ δε μπορούν να αμφισβητούν στοιχεία επίσημα. Αυτό σημαίνει ότι πάμε σε πολιτική διαπραγμάτευση και οι χαρτογιακάδες μπαίνουν στο περιθώριο οριστικά. Η τελευταία επίσκεψη του Τόμσεν ως τροϊκάνού έμελλε να είναι πολύ πικρή. Ας χαρούμε μια φορά κι εμείς...

 2. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 07/03/2014 10:03:25

  μακάρι,,,

 3. ΗΠ avatar
  ΗΠ 07/03/2014 12:39:35

  Ευτυχως.....μονο 6,4δις!!δηλ 640 ευρω/ατομο .Γραψτε τον λογαδιασμο να καταθεσω τα δικα μου τωραπου τα εχ ω

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.