Στα 3,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα
09/04/2014 11:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στα 3,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα

Το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 3,5 δισ. ευρώ κατά το 1ο δίμηνο του 2014 (από 1,4 δισ. ευρώ το αντίστοιχο δίμηνο του 2013), ανακοίνωσε πριν λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.


Όπως επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας, «η χώρα συνεχίζει, για 2η χρονιά, να έχει υψηλά και βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα. Πρωτογενή πλεονάσματα που ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, αποτελούν προαπαιτούμενο για την περαιτέρω ενίσχυση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και βοηθούν στη βελτίωση του οικονομικού και επενδυτικού κλίματος για τη χώρα μας θέτοντας την Ελληνική οικονομία σε τροχιά επιστροφής στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου».

«Για τον λόγο αυτό είναι εθνική ανάγκη να διαφυλαχθούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί με τόσο μεγάλο κόστος. Με πίστη, εθνικό σχέδιο και αποφασιστικότητα πρέπει και μπορούμε, όπως έχει αποδειχθεί, να πετυχαίνουμε τους στόχους και ταυτόχρονα να διεκδικούμε καλύτερους όρους συνεργασίας από τους εταίρους και δανειστές μας» καταλήγει η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 09/04/2014 16:50:58

  Ο μύθος του πρωτογενούς πλεονάσματος

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Επισκέπτης 09/04/2014 22:56:14

   Αν το άρθρο του Λυγερού από τον Οκτώβριο του 2013 (6 μήνες πίσω) το βάζεις ως έγκυρο, να προειδοποιήσω όποιον πάει και το διαβάσει ότι η ανάλυση βασίζεται στην παραδοχή ότι η τρόικα είχε δίκιο όταν έλεγε πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι λίγα εκατ. ευρώ (περίπου 10). Ενώ πλέον επίσημα αποδέχθηκε ότι είναι 2,9 δις ευρώ. Μόνο 300 φορές μεγαλύτερο. Και όσα ποσά και να αφαιρέσουμε από αυτό το ποσό με τη λογική Λυγερού, το πλεόνασμα είναι τόσο μεγάλο που και οι εχθροί της Ελλάδας που την είχαν χρεοκομοημένη μέχρι προ μηνών, πλέον κάνουν ουρές να πάρουν ομόλογα με 5% γιατί τα επόμενα θα δοθούν με πολύ μικρότερο επιτόκιο. Και ακόμη και το 5% για 2 δις μειώνει το χρέος μας 200 εκατ. ευρώ. Χωρίς εκβιασμούς και τρόικες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.