Στα τέλη Οκτωβρίου οι διαπραγματεύσεις για ελάφρυνση του χρέους
02/09/2014 15:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στα τέλη Οκτωβρίου οι διαπραγματεύσεις για ελάφρυνση του χρέους

Στα τέλη Οκτωβρίου μετατίθενται οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Η έναρξη των διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει αφού ολοκληρωθούν τα stress tests της ΕΚΤ αλλά και η τρέχουσα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Αυτό είπε στο Reuters κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος διαψεύδοντας τα σενάρια ότι θέμα διαπραγμάτευσης του χρέους θα τεθεί και στις συναντήσεις του τριημέρου στο Παρίσι.

«Θα είναι μια προκαταρκτική συζήτηση για το που βρισκόμαστε», είπε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Θέλουμε να τους δείξουμε ότι μεταρρυθμίσεις είναι εντός στόχων και να καθησυχάσουμε αυτούς που νομίζουν ότι είμαστε εκτός».

Το πρακτορείο σε δημοσίευμα του την Τρίτη αναφέρει πως η διεξαγωγή των συζητήσεων στο Παρίσι έχει προκαλέσει εικασίες στο εσωτερικό της Ελλάδας ότι μπορεί να εξεταστούν σημαντικά θέματα όπως τα μέτρα ελάφρυνσης και η βιωσιμότητα του χρέους και το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου διάσωσης.

Ωστόσο, o ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχους ανέφερε στο πρακτορείο ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης και τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ στο δεύτερο μισό του Οκτωβρίου.

«Η ελάφρυνση του χρέους δεν βρίσκεται στο τραπέζι. Είναι κάτι που θα δούμε μάλλον μετά τα μέσα Οκτωβρίου, πιθανόν μετά τα stress tests», είπε ο αξιωματούχος στο Reuters και προσέθεσε ότι ο στόχος της κυβέρνησης για επέκταση των λήξεων των δανείων παραμένει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου η Ελλάδα θέλει να προχωρήσει ένα σχέδιο για την παράταση της μεσοσταθμικής λήξης των δανείων που έχει λάβει, στα 50 έτη από 30 που είναι σήμερα, καθώς και τη μετατροπή των κυμαινόμενων επιτοκίων σε σταθερά.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Naruto avatar
    Naruto 03/09/2014 22:57:05

    Πολύ φοβάμαι οτι η ημερομηνία για την διαπραγμάτευση του χρέους θα μετατίθεται για το μέλλον ή θα εφευρίσκουν προβλήματα για να την αποφύγουν . Οι δανειστές και δυνάστες μας δεν θα μας επιτρέψουν ούτε να φύγουμε απο το ευρώ αλλά ούτε και να αποδεσμευθούμε απο τα μνημόνια ή όπως αλλιώς θα τα ονομάσουν . Αιώνες αποικιοκράτες ξέρουν καλά την τέχνη .

  2. Άπαντα Επιστάμενος avatar
    Άπαντα Επιστάμενος 04/09/2014 11:09:28

    Ας ελπίσουμε να γίνει ένα πραγματικό κούρεμα με την ψιλή...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.