27/01/2012 20:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σταθερά "όχι" της ΝΔ στην μείωση των επικουρικών

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας,  βουλευτής Αχαΐας, Νικόλαος Νικολόπουλος με αφορμή τη συζήτηση για τις Επικουρικές Συντάξεις, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες χρηματοδότησης των ελλειμμάτων της Επικουρικής Ασφάλισης, ώστε να αποτραπούν οριζόντιες για άλλη μια φορά μειώσεις των συντάξεων.

Καταθέσαμε για το λόγο αυτό συγκεκριμένες προτάσεις στον Υπουργό Εργασίας.

Αξιοποίηση μέρους των κεφαλαίων του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), που έχουν συσσωρευτεί με τα ποσά τα οποία αποδίδονται από την είσπραξη του ΦΠΑ (4% αυτού), σύμφωνα με το Νόμο Πετραλιά (Ν. 3655/2008).
Αξιοποίηση ποσοστού των εσόδων από τα κρατικά λαχεία.
Αξιοποίηση μέρους των εσόδων από τυχερά παιχνίδια.

Είναι μερικές από τις προτάσεις που καταθέσαμε.

Ο Υπουργός αρνήθηκε τη συζήτηση για τις προτάσεις αυτές και επιμένει στις περικοπές των Επικουρικών Συντάξεων.

Στις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες επιβάλλεται η στήριξη των εισοδημάτων των συνταξιούχων και η μη περαιτέρω περικοπή τους.

Πρέπει να συγκρατηθεί η εσωτερική ζήτηση και να διαφυλαχθεί η Κοινωνική Συνοχή».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 27/01/2012 20:48:27

  Και δε βγήκε ο άλεξ της πρεσβ3ί@ς και τα άλλα παιδιά ακόμη να κατηγορήσουν τον ΑΣ για την επικείμενη κατάρρευση της χώρας;

  Για να βάζουμε πλέον τα τελικά όρια της ανοχής και να τελειώνουμε το θέμα υποταγή ή επανάσταση με απάντηση το δεύτερο... και όποιος αντέξει! Έχουμε πόλεμο άλλωστε για όποιον δε το κατάλαβε ακόμη.

  • drider avatar
   drider @ Γεώργιος Τ. 27/01/2012 20:55:05

   Θα συμφωνήσω, αρκεί να μην σκοτωθούμε μεταξύ μας... Αυτοί στη χειρότερη θα πάρουνε τα ελικόπτερα, αεροπλάνα ή ότι άλλο και θα την κάνουνε.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ drider 28/01/2012 09:40:22

    Νομίζεις θα βρεθούν πολλοί προστάτες του συστήματος που πρόδωσε τη χώρα και θέλησε να τη μετατρέψει σε τριτοκοσμικό προτεκτοράτο που θα υπερασπιστούν τη συγκεκριμένη "ιδεολογία" όταν θα έχει καταρρεύσει η χώρα και τα αφεντικά θα προσπαθούν να διαφύγουν για τις πραγματικές τους πατρίδες; Δε βλέπω με τίποτα εμφύλιο λοιπόν. Το θεμα είναι να πάρουμε στάρι από Ρωσία μεριά για την πείνα που έρχεται. Προς κατοίκους Αθηνών: ετοιμαστείτε να επιστρέψετε στην επαρχία όσοι είστε από εκεί...

 2. nickname@taleftaiparhoun.gap avatar
  nickname@taleftaiparhoun.gap 27/01/2012 20:59:23

  ...μήπως ο κος Κουτρουμάνης και η κα Δρέτα μας δουλευουν..ψιλό γαζί;
  μήπως δεν καταλαβαίνουν την τρόικα ή μήπως προτρέπουν την τρόικα να ζητά αυτά που ζητά ανυποχώρητα ; μήπως εφαρμόζουν την τακτική Μπένι με non paper ζητώντας τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών στη συσώρευση περισσοτέρων δεινών στόν λαό για να είναι όλοι ...ίδιοι;
  Απορώ ο περισπούδαστος κος Παπαδήμος πως ανέχεται να συζητά σοβαρά και ισότιμα με έναν υπουργό... μέσης εκπαίδευσης!!! δεν υπήρχε κανείς έστω και ΤΕΙ και τον διατήρησε στο πόστο του ή μήπως τον έχουν ως ..αναλώσιμο; Δεν μπορεί όμως κανείς να αφήνει τις τύχες των Ελλήνων εργαζομένων σε ..αγράμματους!!ούτε ο Παπαδήμος ούτε οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων που τον στηρίζουν ,είναι έγκλημα!!!

 3. emily avatar
  emily 28/01/2012 09:32:45

  Αν κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός θα κοπούν αυτομάτως τα δώρα στις επικουρικές συντάξεις,άρα θα μειωθούν.Έχει πει κάτι η ΝΔ γι αυτό?Δεν το γνωρίζω,όμως είναι σημαντικό να μην συμβεί αυτό και για άλλους λόγους φυσικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.