Σταθάκης: Δεν τέθηκε θέμα μεταφοράς πόρων του ΕΣΠΑ
03/04/2015 18:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σταθάκης: Δεν τέθηκε θέμα μεταφοράς πόρων του ΕΣΠΑ

Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μεταφοράς πόρων του ΕΣΠΑ σε δαπάνες πέραν του προγράμματος, αναφέρει σε αποψινή δήλωσή του ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, και προσθέτει ότι αν κριθεί αναγκαίο, αυτό θα διευκρινιστεί και σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Ειδικότερα, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση (η οποία αναφέρει πώς στη συνάντηση το υπουργείο δεσμεύτηκε «για την έκδοση και αποστολή νέας διευκρινιστικής απόφασης που θα ξεκαθαρίζει τη διατήρηση του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου»), ο κ. Σταθάκης δήλωσε τα εξής:

«Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μεταφοράς πόρων ή διαθεσίμων από τις περιφέρειες σε άλλα προγράμματα του ΕΣΠΑ ή, πολύ περισσότερο, σε δαπάνες πέραν του ΕΣΠΑ. Μετά τη σημερινή συζήτηση, η επίμαχη εγκύκλιος, που επικαλείται η ανακοίνωση του προεδρείου της ΕΝΠΕ, δεν χρειάζεται καμιά επιπρόσθετη διευκρίνιση. Εάν κάποια υπηρεσία κρίνει κάτι τέτοιο αναγκαίο, αυτό θα διευκρινιστεί σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Κατά τη μεταβατική περίοδο, η οποία περιλαμβάνει το κλείσιμο του ΕΣΠΑ και την έναρξη του ΣΕΣ (πρόκειται για το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020), το υπουργείο επιδιώκει, στον μέγιστο δυνατό βαθμό και με πλήρη διαφάνεια, να διασφαλίσει την υλοποίηση των έργων. Διαδικασία για την οποία το ίδιο είναι υπεύθυνο. Η εξυγίανση του ΕΣΠΑ, που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου, γίνεται προφανώς σε πλήρη διάλογο με τους περιφερειάρχες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πηγή:ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.