Σκάνδαλο μυρίζει... και στον Αστέρα Βουλιαγμένης
06/04/2015 14:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκάνδαλο μυρίζει... και στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Νέο σκάνδαλο φαίνεται ότι ετοιμάζεται να στήσει η κυβέρνηση προκαλώντας την κοινή γνώμη η οποία περίμενε από την... αριστερή κυβέρνηση περισσότερη σύνεση.

Ο λόγος για τον Αστέρα Βουλιαγμένης ο οποίος πριν μερικούς μήνες, κατόπιν διαγωνισμού, πουλήθηκε σε Αραβοτουρκικά κεφάλαια έναντι 400 εκατ. ευρώ με τη δέσμευση για επενδύσεις άνω του 1 δισ. ευρώ που θα μετέτρεπαν την περιοχή στο καλύτερο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου. Τότε, ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ είχε γίνει αντικείμενο σφοδρής επίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης ενώ άλλοι την κατηγορούσαν ότι το δίνει σε Τούρκους και άλλες τέτοιες ανοησίες. Θυμόμαστε πολύ καλά ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, νυν υπουργοί, μιλούσαν για σκάνδαλο και απειλούσαν με φυλακές.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε, ο πλειοδότης βρέθηκε και η υπόθεση πήγε στο ΣτΕ για έλεγχο. Εκεί βγήκε μια απόφαση η οποία απαγόρευε την κατασκευή πολυτελών σπιτιών κι εκεί κάπου κόλλησε το πράγμα. Άλλαξε η κυβέρνηση, ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ που θα πάγωνε όλες τις αποκρατικοποιήσεις επειδή ήταν... σκάνδαλα και τώρα καλείται να αντιμετωπίσει την υπόθεση του Αστέρα.

Οι εταιρείες που κέρδισαν τον διαγωνισμό δεν προτίθενται να προχωρήσουν καθώς το τίμημα που είχαν δώσει και οι επενδύσεις που είχαν υποσχεθεί συνδέονταν με τη δυνατότητά τους να φτιάξουν το θέρετρο που είχαν σχεδιάσει.

Απ' ότι μαθαίνουμε τώρα, το ελεγχόμενο από την κυβέρνηση ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να προχωρήσει σε συζητήσεις με το αραβοτουρκικό fund το οποίο, λένε οι πληροφορίες, δεν προτίθεται να δώσει βεβαίως τα 400 εκατ. που ήταν αρχικά να δώσει. Μάλιστα διαρρέονται κάποιες πληροφορίες ότι θα μπορούσε να δώσει όση είναι σήμερα η χρηματιστηριακή τιμή της Αστήρ Παλλάς, όχι πάνω από 150 εκατ. ευρώ πάντως.

Και η κυβέρνηση το συζητά; Αντί να διεκδικήσει καλύτερους όρους, αντί να προσπαθήσει να ανατρέψει την απόφαση του ΣτΕ, αντί να σχεδιάσει ένα έργο που δεν θα προκαλεί πρόβλημα στο περιβάλλον και ταυτόχρονα θα δημιουργεί τις συνθήκες για ένα τουριστικό έργο μείζονος σημασίας, κάνει συζητήσεις.

Γιατί; Για χαμηλότερο τίμημα; Θα τολμήσει να το κάνει αυτό; Και γιατί δεν πάει σε νέο διαγωνισμό να καλέσει κι άλλους ενδιαφερόμενους ώστε να διεκδικήσει ένα ποσό κοντά στα 400 εκατ. ευρώ;

Μήπως σκοπός των υπευθύνων είναι να «παγώσει» εντελώς το έργο για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην παραλία τα οποία θα έβαζαν λουκέτο αν λειτουργούσε ο Αστέρας εκσυγχρονισμένος;

Ποιοι άραγε εξυπηρετούνται από το σημερινό χάλι των ξενοδοχείων μιας περιοχής που θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου;

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ppd avatar
    ppd 06/04/2015 21:07:31

    Δικαστές για κλωτσιές. Σαμποτάρουν την κάθε επένδυση στον τόπο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.