01/12/2010 14:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκάνδαλο «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ»

Ο Π. Λφαζάνης καταγγέλλει στη Βουλή ότι ορκωτοί λογιστές του ελεγκτικού οίκου ‘‘Baker Tilly’’,  στην έκθεση που έχουν συντάξει για την πορεία της εκκαθάρισης στις εταιρείες του ομίλου της «Ασπίς Πρόνοια» για λογαριασμό των δύο Εποπτών που διενεργούν την εκκαθάριση στην «Ασπίς Πρόνοια», διαπίστωσαν σωρεία ατασθαλιών και ύποπτων μεταφορών ποσών μεταξύ των εταιρειών του ομίλου, «σημαντικές λογιστικές αταξίες» και «ανορθόδοξες εγγραφές».

Οι διαπιστωθείσες αυτές ατασθαλίες δημιουργούν βάσιμες υποψίες για προσπάθεια της διοίκησης του ομίλου και του βασικού μετόχου είτε να προσποριστεί χρήματα της εταιρείας είτε να καλύψει τρύπες συγγενών εταιρειών, προσπάθεια που καρποφόρησε λόγω της ολιγωρίας και των καθυστερήσεων της κυβέρνησης, παρά την ψήφιση του Ν. 3867/2010 και τις υποσχέσεις για γρήγορη εξεύρεση αναδόχου ασφαλιστικής εταιρείας για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της «Ασπίς Πρόνοια».
Μ’ αυτό τον τρόπο μειώνεται δραματικά ο όγκος των περιουσιακών στοιχείων των εταιρειών που βρίσκονται σε εκκαθάριση, άρα και το ποσό εκείνο που απομένει για την ικανοποίηση των υποχρεώσεων έναντι των ασφαλισμένων και εργαζομένων των εταιρειών, των οποίων οι άδειες έχουν ανακληθεί.

Πώς δικαιολογείται λοιπόν αυτή  η καθυστέρηση – ολιγωρία στον έλεγχο για το σκάνδαλο της «Ασπίς Πρόνοια» από την πλευρά της Κυβέρνησης, η οποία βλάπτει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και των εργαζομένων – συνεργατών της εταιρείας;

Έλα ντε…
Θα περιμένουμε να απαντήσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου!
Αν και εφόσον δηλαδή…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. BABIS avatar
  BABIS 01/12/2010 14:16:25

  Στην ΕΛΛΑΔΑ βρισκόμαστε και αυτά είναι όλα δυνατά. Πρώτα το κράτος είναι ανύπαρκτο. Τι να περιμένεις απο την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, απο τις ΑΡΧΕΣ του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ απο τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ απο τις ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ?
  Που είναι ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ με την τεράστια περιουσία που έκανε απο τις προμήθειες ? Έγινε τιποτα. Έπρεπε βασικά να βρίσκεται στην φυλακή.

 2. Panoptis avatar
  Panoptis 01/12/2010 14:19:40

  Πώς δικαιολογείται η καθυστέρηση και η ολιγωρία;
  Κοίτα το επώνυμο του επί 14 χρόνια Γενικού Διευθυντή του Ομίλου και θα καταλάβεις μόνος σου.

 3. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 01/12/2010 14:49:47

  Ο κύριος μέτοχος του Ομίλου είναι γνωστός Πασοκάνθρωπος. Επιπρόσθετα, όλη αυτή η σύνθετη οργανωτική δομή του Ομίλου με το πλήθος των εταιρειών και τη δαιδαλώδη μετοχική σχέση μεταξύ των, είχε τη στήριξη του κόμματος, καθώς και αυτή του αποθανόντος πρώην Μεγάλου της μεγαλύτερης Ελληνικής τράπεζας. Εξ' ού και η διευθυντική σχέση συγγενούς του με τον Ομιλο. Η δαιδαλώδης μετοχική σχέση, είχε σχεδιασθεί για τη μεταφορά πόρων σε ίδιες στέγες.
  Οι ευθύνες διαφόρων πρώην υπουργών οικονομίας, καθώς και του σημερινού, τεράστιες.

 4. Monocultural avatar
  Monocultural 01/12/2010 14:53:02

  Παθών! Χιλιάδες κοσμάκης κλαεί τα λεφτά του! Διαλύστε την ασφαλιστική αγορά φίλοι μου. Κανένα συμβόλαιο σε κανέναν. Κράτος μπου...λο, ιδιώτες λαμόγια σας τρώνε τα λεφτά!

 5. deldio avatar
  deldio 01/12/2010 15:30:52

  Σιγά μην πάμε να ασφαλιστούμε ποτέ σε ασφαλιστική εταιρία. Αυτά είναι μόνο για αφελείς.

 6. Προφήτης avatar
  Προφήτης 01/12/2010 15:37:15

  Να δείτε τι έρχεται με την αμερικανοποίηση, την ανάληψη των συνταξιοδοτικών προσδοκιών των Ελλήνων από ιδιώτες. Εκεί είναι όλο το ψαχνό της διάλυσης του κράτους-προνοιας.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Προφήτης 01/12/2010 15:53:11

   Ακριβώς! Ο έλεγχος της συνταξιοδοτικής αποταμίευσης απο τις αμερικανικές τράπεζες, αυτό είναι όλο το "ζουμί" της επέλασης του ΔΝΤ στην Ελλάδα, και ίσως και σε άλλες χώρες. Γι' αυτό διαλύουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ώστε να μην ελέγχει μεγάλος μέρος της συνταξοδοτικής αποταμίευσης.

   Η συνταξιοδοτική αποταμίευση είναι η μεγαλύτερη αποταμίευση παγκοσμίως. Όποιος την ελέγχει, ελέγχει την πηγή του χρήματος.

   Καμιά φορά σκέφτομαι μήπως τελικά το λεγόμενο "κοινωνικό κράτος" ήταν ένα μεγάλο κόλπο για να ελέγξουν το χρήμα της κοινωνίας μέσω του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

   Παλιά ρε παιδιά που δεν υπήρχαν συντάξεις, τι έκανε ο κόσμος όταν γέρναγε; Μήπως απλά ζούσε με όσα είχε φτιάξει όσο ήταν νέος; Κι αν μπορούσαμε να το κάνουμε παλιότερα, τι μας εμποδίζει να το ξανακάνουμε σήμερα;

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Επώνυμος 01/12/2010 16:02:46

    "Παλιά ρε παιδιά που δεν υπήρχαν συντάξεις, τι έκανε ο κόσμος όταν γέρναγε;"

    Το Κείον Κώνειον ...

    ***
    Απ' αυτά είπαμε να λυτρωθεί η ανθρώπινη ύπαρξη Επώνυμε, από την μοίρα να παίρνει δηλητήριο όταν είναι ανήμπορος να θρέψει τον εαυτό του.
    Γι 'αυτό είμαστε "κοινωνιστές" και όχι τομάρια που θέλουν να φάνε τα πάντα στο πέρασμά τους.
    Γι' αυτό παραβλέπουμε τα (τερατώδη πλειστάκις) σκάνδαλα του κοινωνικού κράτους.

    Γιατί η εναλλακτική είναι η βαρβαρότητα.
    Ρώτησε 30.000 εργαζομένους στην Enron που είδαν τις συνταξιοδοτικές, εταιρικές αποταμιεύσεις τους να χάνονται σε μια νύχτα.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Επώνυμος 01/12/2010 20:14:49

    Οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβλήθηκαν μεταπολεμικά επενδύθηκαν στην ανάπτυξη της χώρας και δε διατηρήθηκαν ως αποθεματικά στα ταμεία. Αντιμετωπίστηκαν δηλ. ως φόροι.
    Αφού τα ταμεία τώρα είναι άδεια σκαρφίστηκαν το κόλπο να τα δώσουν σε ιδιώτες. Επίσης σε ιδιώτες θέλουν να δώσουν και την ασφάλιση υγείας.
    Από όπου και να το πιάσεις το θέμα βρωμάει και βρωμάει πανευρωπαϊκά.

    Το ζήτημα παραμένει το εξής. Έχεις ΦΠΑ 23%, φορολογικό συντελεστή από 32%, καταβολές μέσω τελών διοδίων κλπ. για τα όλες τις υπηρεσίες που σου παρέχει το κράτος, πληρωμή σε ασφαλιστικά ταμεία κλπ. Αν όλα αυτά τα βάλεις κάτω και τα προσθέσεις ίσως το 70% του εισοδήματός σου να πηγαίνει στο κράτος και να το τρώνε διάφοροι και παροχές δεν έχεις. Έτσι δεν πάει μπροστά καμιά οικονομία και καμιά κοινωνία.

 7. Ο ΠΡΩΗΝ ΑΣΠΙΔΙΚΟΣ avatar
  Ο ΠΡΩΗΝ ΑΣΠΙΔΙΚΟΣ 01/12/2010 16:07:27

  Τώρα πια έχουμε και την επίσημη πιστοποίηση το τι γινότανε στην Ασπίς.
  Αραγε τώρα θα κάνει ..τίποτα το έρμο το κράτος......

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΣΠΙΔΙΚΟΣ 01/12/2010 16:16:53

   Έχασα κι εγώ ενα αρκετά σημαντικό ποσό (για μένα) λόγω της Ασπίς (commercial value).Παρ'ολα αυτά είμαι σίγουρος οτι πολλοί σαν εμένα και πάλι στις δημοτικές πασόκ ψήφισαν.

 8. Monocultural avatar
  Monocultural 01/12/2010 16:13:15

  Ημουν παρών στη συζήτηση στη Βουλή για την Ασπίδα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαλώνανε ποιός φταίει περισσότερο για το σκάνδαλο! Για το τι θα γίνει από δω και πέρα κουβέντα ο Σαχινίδης! Α ρε Ψωμιάδη άρχοντα είχες κάνει δουλειά καλή...

 9. deldio avatar
  deldio 01/12/2010 17:16:11

  Έχω την εξής μαρτυρία για τον Π. Ψωμιάδη της ΑΣΠΙΣ, για να δείτε τί δούλεμα πέφτει: Το σπίτι του στην Κηφισιά το φυλάνε καθημερινά αστυνομικοί, το δε καλοκαίρι που πήγε διακοπές στη Μύκονο πλήρωνε ο ίδιος ο Π. Ψωμιάδης (σε συμφωνία με την ηγεσία της Αστυνομίας ή όχι, δεν το ξέρω) για την διαμονή των αστυνομικών που τον φυλούσαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια!!! Κορυφαίο της μπανανίας έτσι;

 10. ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. 01/12/2010 17:19:59

  Σταματηστε να τροφοδοτειτε τις ασφαλιστικες εταιριες!
  Ολες τους μεγαλουργησαν με το κλεισιμο της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, που το επιθυμουσαν και το επεδιωκαν.
  Το κρατος απο τη μερια του δεν φροντισε να ενημερωσει τον κοσμακη.
  Τα δημοσιευματα μιλουσαν για αυξηση μετοχικου κεφαλαιου κλπ..

  Ο νομος δεν εφαρμοστηκε και ο Σαχινιδης αντι να αντιμετωπισει τους 200.000 ελληνες πολιτες ασφαλισμενους σαν παθοντες και ληστευμενους, προσπαθησε να απεμπλακει απο το θεμα και να μεταφερει αλλου την ατυχη λυση και το κοστος.

  Ψηφισε νομο που περιοριζει περιπου στο μισο τις αποζημιωσεις μας,,αν και εφ οσον μας αναδεχθουν αλλες ασφαλιστικες..
  Αυτες με τη σειρα τους..παριστανουν τις νομοταγεις,ασπιλες και υπερανω ασφαλιστικες εταιριες,,και αρνουνται να συμμετασχουν στην επιλυση..

  Η ληστεια ειναι μεθοδευμενη..
  Οι υπουργοι και τα ΜΜΕ κουκουλωνουν το θεμα δεν το προβαλουν και μιλουν για τις καταθεσεις των τραπεζων ενω ηδη πανε να μας παρουν τις δικες μας.

  Η ευθυνη τους τεραστια..
  και θα βαρυνει και τις ασφαλιστικες και αυτους που μας κοροιδευουν ασυστολα!

 11. ΠΑΝΤΕΛΗΣ avatar
  ΠΑΝΤΕΛΗΣ 01/12/2010 18:51:02

  ο ανθρωπος ειναι αναποσπαστο μερος του κοινωνικου συνολου.
  και ..απο τετοιους συντιθεται.
  οπως ειναι οι πολιτικοι που τους φτυνουν και τους ριχνουν και κανενα γιαουρτακι..ετσι ζει και ο ιδιος.
  γιατι αραγε ..τι εκανε?
  επινοητης της ληστειας ηταν, αλλα συνεργους ειχε πολλους..
  οποτε..γιατι να μην κανει τα μπανακια του?

  παπακωνσταντινου και σαχινιδης, χρυσοχοίδης και παπουτσης...
  αχνα..
  ακρα του ταφου σιωπη..

  και..τι εγινε?
  καποιοι...ανοητοι..ατυχοι..αφελεις..εχασαν 600 εκατομμυρια..

  ετσι ειναι λετε?
  ε..κυριε σαχινιδη?
  δεν ειμαστε επαγγελματικο σωματειο..
  ανεργοι ειμαστε, ηλικιωμενοι χωρις νοσοκομειακη περιθαλψη, χωρις συνταξη, τα χρηματα μας τα δωσατε στις υαινες να τα φανε..
  και σφυριζετε κλεφτικα..
  γιατι αραγε να νομιζετε οτι θα ξεχαστει?
  τα γεραματα μας, οι σπουδες των παιδιων μας, ο τι μαζεψαμε στην ποδια ολων?
  ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ!

 12. katia avatar
  katia 02/12/2010 10:53:30

  Ωραία, και τώρα που ξέρουμε τι έγινε ή που υποψιαζόμαστε, θα τιμωρηθεί κανείς? Μήπως κάποιος πολιτικός, μήπως κάποιος υπουργός ανάπτυξης, μήπως οι επίορκοι υπάλληλοι??? Όχι βέβαια!!! Όσοι νοσούν και έμειναν ανασφάλιστοι, σε ένα κράτος που αδυνατεί να προσφέρει ανθρώπινη περίθαλψη, πληρώνει τη νύφη, και ο κ. Ψωμιάδης κυκλοφορεί και απολαμβάνει τα κλεμμένα. Απλά με το νέο νόμο μας έριξαν στάχτη στα μάτια και κέρδισαν χρόνο! Μας κατέστρεψε τη ζωή!!! Αίσχος!!!

 13. tasos avatar
  tasos 02/12/2010 15:32:20

  Ζω, ίσως στην χειρότερη, αντικοινωνική και ανάλγητη κυβέρνηση που θα μπορούσε να υπάρξει. Ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς ακόμη καμιά επίλυση του τεράστιου αυτού σκανδάλου. Τόσες χιλιάδες κόσμος, αδικημένος/κακότυχος/απελπισμένος, θύματα όλοι ενός κράτους που δεν λειτουργούσε σωστά, που δεν μπορούσε και δεν μπορεί να τους προστατέψει από τον κάθε απατεώνα που εμφανίζετε και κλέβει τον κοσμάκι.
  Λυπάμαι πραγματικά για τα χρήματα που εμπιστεύτηκα σε ασφάλεια ζωής, λυπάμαι, που όπως αποδυκνείετε, τα στέρησα από τα παιδιά μου.
  Αν και το ποσό δεν είναι τραγικά μεγάλο, αλλά στην παρούσα οικονομική και εργασιακή κατάσταση που βρίσκομαι, είναι σπουδαιότατο.
  Είναι τα χρήματά μου, που δεν μπορώ να έχω και που τα κατέθετα για 20 χρόνια!! ΚΡΙΜΑ.
  Το σίγουρο μήνυμα από την όλη υπόθεση είναι ένα: ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ!!!
  (ΑΛΑΡΓΑ, που λένε και στο χωριό μου).
  Ίσως το παραπάνω μήνυμα θα πρέπει να το διδάξουμε στα παιδιά μας, στους ανθρώπους μας. Θα τους σώσουμε.
  Ίσως θα πρέπει σιγά-σιγά να φοβόμαστε και τις τράπεζες. Ποτέ δεν ξέρεις από που θα σου έρθει η επόμενη σφαλιάρα.

 14. marinos avatar
  marinos 03/12/2010 00:12:32

  καλα ολα αυτα ρε παιδια αλλα τωρα εμεισ ποθχασασμετα λεφτα μας τι κανουμε?μηπως πρεπει να κανουμε δυναμικεσ ενεργειες?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.