04/11/2010 18:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σημαντική μείωση στην αγορά καυσίμων

Νέα μείωση που σοκάρει τους ανθρώπους της αγοράς καυσίμων, παρατηρήθηκε τον Οκτώβριο. Όπως τονίζουν στο Capital.gr, στελέχη του κλάδου, τον περασμένο μήνα η μείωση της κατανάλωσης βενζίνης σε σχέση με πέρυσι φτάνει το 20%, ποσοστό πρωτοφανές στα χρονικά, όταν μάλιστα μέχρι πέρυσι ουδέποτε είχε καταγραφεί αρνητικό πρόσημο. Η μείωση του 20% υπερβαίνει κατά πολύ τα ήδη ανακοινωμένα στοιχεία, για τη μείωση της κατανάλωση πετρελαιοειδών στο εξάμηνο, που βεβαίως εκτός από τις βενζίνες περιλαμβάνει το ντίζελ, το πετρέλαιο θέρμανσης και το μαζούτ. Στο εξάμηνο η μείωση ήταν 15,6% ενώ για τις βενζίνες το ποσοστό ήταν μικρότερο της τάξης του 12 έως 15%.
Η καταρράκωση της κατανάλωσης, που οφείλεται ξεκάθαρα στην αύξηση των φόρων σε συνδυασμό με τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων, συνεχίζει να ασκεί ασφυκτικές πιέσεις τον κλάδο των πρατηρίων. Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 400 πρατήρια έχουν βάλει οριστικό λουκέτο, ενώ περιστασιακά κλειστά παραμένουν τουλάχιστον 800 πρατήρια. Μάλιστα η αγορά φαίνεται να προεξοφλεί συνέχιση και περαιτέρω ένταση των προβλημάτων: από 8500 χιλιάδες πρατήρια ήδη βρισκόμαστε κοντά στα 7000 χιλιάδες και τελικά φαίνεται ότι στην αγορά θα παραμείνουν περί τα 6000 πρατήρια, αναφέρει στέλεχος εταιρείας πετρελαιοειδών.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.