04/07/2011 13:56
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε χαμηλό διετίας ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Ιούνιο

Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας διετίας διαμορφώθηκε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Ιούνιο, καθώς υποχώρησε κατά 4 μονάδες στις 70 μονάδες, σύμφωνα με την Οικονομική Συγκυρία του ΙΟΒΕ.

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, πρόκειται για έναν μήνα στον οποίο κυριάρχησαν αρνητικά ερεθίσματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας.

Η αναβλητικότητα στην παρέμβαση της Ευρωζώνης για αποτελεσματική διευθέτηση της κατάστασης πιστωτικής ασφυξίας στην οποία μπορεί να βρεθεί το ελληνικό κράτος στις αρχές του 2012, επιτείνει και αυξάνει τη δυσπιστία των Ελλήνων για τη δυνατότητα της χώρας να εξέλθει από αυτή τη δυσμενή θέση.

Όταν αυτή η στάση συμπίπτει με αναταράξεις στην πολιτική ζωή εντός συνόρων, η ταυτόχρονη επίδρασή τους στην λειτουργία της ελληνικής οικονομίας είναι πολλαπλάσια των μεμονωμένων αποτελεσμάτων τους.

Ευνόητα, η αμφίδρομη σχέση μεταξύ οικονομικού περιβάλλοντος και πολιτικών διεργασιών οξύνει περαιτέρω το αρνητικό κλίμα.

Στους επιμέρους τομείς της οικονομίας, το κλίμα επιδεινώνεται σχεδόν σε όλους, με εξαίρεση το Λιανικό Εμπόριο. όπου αμβλύνεται ελαφρώς η πολύ μεγάλη απαισιοδοξία των προηγούμενων μηνών. Στην πλευρά της ζήτησης, η καταναλωτική εμπιστοσύνη επιδεινώνεται εκ νέου και διαμορφώνεται στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του περασμένου Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.