#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/08/2012 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε πέντε δόσεις το χαράτσι της ΔΕΗΗ πρώτη από τις συνολικά πέντε δόσεις του ειδικού τέλους ακινήτων για το 2012 θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που θα λάβουν τις επόμενες ημέρες οι πολίτες.

Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) θα επιβαρύνει τόσο κατοικίες όσο και κτίσματα με εμπορική χρήση και θα υπολογιστεί, όπως και πέρυσι, με συντελεστή από 0,5 έως 20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (αφού ληφθεί υπόψη και η παλαιότητα του κτιρίου), ανάλογα με την τιμή ζώνης που ισχύει στην περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητο.

Ληξιπρόθεσμο χρέος

Η καταβολή του ειδικού τέλους στη ΔΕΗ έχει αποσυνδεθεί από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όσους δεν εξοφλήσουν το περιβόητο χαράτσι. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν πληρωθεί το ειδικό τέλος, η ΔΕΗ θα ενημερώνει τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και οι εφορίες θα βεβαιώνουν τα οφειλόμενα ποσά ως ληξιπρόθεσμο χρέος το οποίο θα πρέπει να εξοφληθεί εφάπαξ ως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα. Διαφορετικά, θα μπορούν να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα ποσά από τους υπόχρεους ιδιοκτήτες ακινήτων με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Από το χαράτσι του 2012 το υπουργείο Οικονομικών προσβλέπει να εισπραχθούν έσοδα 2,2 δισ. ευρώ. Οι πρώτες τέσσερις δόσεις υπολογίζεται ότι θα μπουν στα κρατικά ταμεία ως τον ερχόμενο Φεβρουάριο, συνεπώς θα εγγραφούν ως έσοδα στον Προϋπολογισμό του 2012, ενώ περί τα 600-700 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στα έσοδα της 5ης δόσης θα ενταχθούν στον Προϋπολογισμό του 2013, καθώς θα εισπραχθούν μετά τον Φεβρουάριο του 2013.

Σημειωτέον ότι το υπουργείο Οικονομικών οφείλει συνολικά 200 εκατ. ευρώ σε πολίτες που πλήρωσαν το ειδικό τέλος του 2011 και εν συνεχεία έλαβαν απαλλαγή. Για τις περιπτώσεις αυτές εξετάζεται είτε να γίνει συμψηφισμός με χρέη των φορολογουμένων αυτών προς το Δημόσιο είτε να συμψηφιστεί η επιστροφή του καταβληθέντος χαρατσιού με τα ποσά που θα τους χρεώσει η ΔΕΗ για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε μελλοντικούς λογαριασμούς.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. No Way avatar
  No Way 02/08/2012 12:04:48

  Μην πληρωσει κανεις φραγκο , δεν αποδεχομαστε ουτε νομιμοποιουμε παρανομα και αντισυνταγματικα μετρα που αντικειται τοσο στο εθνικο , οσο και στο ευρωπαικο δικαιο
  Η ΔΕΗ εχει χαρακτηρα ανωνυμης εταιριας , απαγορευεται ρητως απο το συνταγμα τα χρεη προς αυτη να μεταβιβαζωνται σε δημοσιο ταμειο

  Παρεπιπτοντως εχω να πληρωσω το χαρατσι απο το δεκεμβρη του 2011,ομοιως και πολλοι γνωστοι μου που δεν το εχουν πληρωσει καμμια δοση , δεν μας ενοχλησε κανεις , μην ψαρωνετε στις απειλες τους , στηριζωνται στο φοβο και την αμαθεια των πολιτων

 2. Αλέξιος Χ. avatar
  Αλέξιος Χ. 02/08/2012 14:29:17

  Συμφωνώ και επαυξάνω με τον προλαλήσαντα, και ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ οτι παρόλο που δεν έχω πληρώσει παοομοίως το χαράτσι από πέρσι, δε με έχει ειδοποιήσει ή ενοχλήσει κανείς...
  Μην το πληρώσει κανείς, είναι παράνομο και άλλωστε ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ...
  ουκ αν λάβοις απο του μη έχοντος...

 3. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 02/08/2012 14:35:26

  Κλέφτες και κλεπταποδόχοι απλά!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.