22/10/2010 08:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε ειδικό ρόλο ο Λουκάς Παπαδήμος

Ο Λουκάς Παπαδήμος αναλαμβάνει να διαχειριστεί την "καυτή πατάτα" των στατιστικών στοιχείων που θα στέλνει εφεξής η Ελλάδα στη Eurostat.
Διασταυρωμένες πληροφορίες του euro2day αναφέρουν ότι η Κομισιόν έχει ενημερώσει το οικονομικό επιτελείο ότι οι έλεγχοι ενδέχεται να συνεχίσουν μέχρι και το τέλος του έτους, για το 2009, αλλά και ότι υπάρχουν ελλείψεις στα στοιχεία του 2010. «Οι πρόσφατοι έλεγχοι έδειξαν ότι υπάρχει πρόβλημα και με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2010, πέρα αυτών της περιόδου 2006-2009,» αναφέρει υψηλά ιστάμενος κοινοτικός αξιωματούχος.

O αξιωματούχος πρόσθεσε ότι για τις εξελίξεις έχει ήδη ενημερωθεί το οικονομικό επιτελείο και η απόφαση αξιοποίησης του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ- που είδη είναι άμισθος σύμβουλος του πρωθυπουργού-έχει να κάνει με το μήνυμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση στις αγορές, ότι πλέον τα στοιχεία θα είναι αξιόπιστα, αλλά και να ανακόψει τυχόν σεναριολογία από τις αναθεωρήσεις και των στοιχείων του 2010.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδήμος θα επιβλέπει όλα τα στοιχεία που θα αποστέλλονται στο Λουξεμβούργο και θα είναι σε απευθείας συνεννόηση με την Eurostat και τους αξιωματούχους της τρόικας, ώστε να παρακαμφθεί οποιαδήποτε πολιτική ανάμειξη. Για τα ευρήματα της Eurostat αλλά και το γεγονός ότι ενδέχεται να αναθεωρηθούν και στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2010, έχει ενημερωθεί και το προεδρείο του Eurogroup.

Για αυτό τον λόγο ο πρόεδρος του συμβουλίου, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε την περασμένη Δευτέρα και χωρίς να ερωτηθεί επί του θέματος, ότι «η όποια αναθεώρηση δεν θα είναι το αποτέλεσμα παρατυπιών ή παραλείψεων της κυβέρνησης της Ελλάδας, αλλά το αποτέλεσμα της «επανακατηγοριοποίησης» ορισμένων κρατικών δαπανών».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.