09/09/2011 14:46
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε δυσθεώρητα ύψη τα ελληνικά spreads και CDS

Σε δυσθεώρητα ύψη εκτοξεύονται την Παρασκευή τα ελληνικά spreads και CDS καταγράφοντας διαδοχικά ρεκόρ εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών γύρω από την ελληνική οικονομία και εν αναμονή των αποτελεσμάτων της συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό rollover. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή των ιδιωτικών πιστωτικών ιδρυμάτων στη διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει ότι για να πετύχει το πρόγραμμα απαιτείται η συμμετοχή των ιδιωτών να διαμορφωθεί στο 90%.  Ειδικότερα, το premium απαιτούν οι επενδυτές για τη διακράτηση των δεκαετών ελληνικών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund εκτινάσσεται στις 1.848 μ.β. την Παρασκευή, κατά 22,49 μ.β. υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης. Πάνω από τις 3.000 μονάδες βάσης εκτινάχθηκαν τα 5ετή CDS των ελληνικών ομολόγων καθώς λήγει η προθεσμία συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.
Συγκεκριμένα, τα 5ετή CDS καταγράφουν άνοδο κατά 280 μονάδες βάσης σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, που σημαίνει ότι το κόστος ασφάλισης για χρέος ύψους 10 εκατ. ευρώ ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται και τα spread των ελληνικών ομολόγων. Συγκεκριμένα, το spread των 2ετών τίτλων ανέρχεται στις 5877 μονάδες, των 5ετών στις 3246 μονάδες και των 10ετών στις 1873 μονάδες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα πενταετή CDS της Ιρλανδίας και Πορτογαλίας - των άλλων 2 χωρών που έχουν δεχτεί πακέτα διάσωσης - διαμορφώνονται στις 895 μ.β. και 1.148 μ.β

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.