#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/02/2011 13:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε γερμανικά χέρια το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης;Ο «καθεδρικός ναός» και το σύμβολο του αμερικανικού καπιταλισμού, το χρηματιστήριο δηλαδή της Νέας Υόρκης, κινδυνεύει να πέσει στα χέρια …. Γερμανών.

Αν εγκριθεί το αίτημα εξαγοράς του από πλευράς της Deutsche Börse AG, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικονομική συναλλαγή όλων των εποχών.

Η προσφορά εξαγοράς του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, αποδεικνύει τη σημαντική μείωση του ρόλου της Wall Street στη παγκόσμια χρηματοοικονομική σκηνή.

Όπως λέει ένας αναλυτής: «Η Νέα Υόρκη είναι σημαντική, αλλά δεν είναι το οικονομικό κέντρο του πλανήτη. Οι χρηματαγορές βρίσκονται αλλού αυτό το καιρό».

Η κίνηση αυτή, αν τυχόν ολοκληρωθεί, θα αναλυθεί σε βάθος από τις ευρωπαϊκές αρχές, αφού η νέα οντότητα αναμένεται να κυριαρχήσει στα χρηματοοικονομικά τεκταινόμενα. Το ίδιο ενδελεχώς, θα μελετηθεί και από τη Ουάσιγκτον, εξαιτίας των αρνητικών εθνικιστικών συναισθημάτων  που σίγουρα θα εμφανιστούν από πολλές πλευρές.

Η γερμανική Deutsche Börse θα ελέγχει το 60% της νέας εταιρίας, ποσοστό που υπολογίζεται ότι θα αξίζει περί τα $25 δισεκατομμύρια, ενώ το υπόλοιπο 40% θα ανήκει στους μετόχους της νέας εταιρίας NYSE Euronext.

Η εμπορική έδρα της εταιρίας θα βρίσκεται στην Ολλανδία, ενώ τα κεντρικά της γραφεία θα μοιράζονται στη Νέα Υόρκη και στη Φρανκφούρτη.

S.A.-Wall Street Journal

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 10/02/2011 13:56:28

  First, we take Manhattan. Then, we take Berlin.

 2. Νίκος Τανάλιας avatar
  Νίκος Τανάλιας 10/02/2011 14:29:12

  Πω πω αυτός ο Alfred Herrhausen (30 Jan. 1930, Essen - 30 Nov. 1989). Ο στρατηγικός του σχεδιασμός ακόμη και το 2011 τίθεται σε εφαρμογή.

  Αυτά είναι όταν οι άνθρωποι σκέπτονται. Φαντάσου να είχαμε σχεδιάσει και εμείς στρατηγικά ένα σωστό πολιτικό σύστημα γιά την Ελλάδα...

  Α, ξέχασα, έχει σειρά το παιδί της 'νεας' ΝΔ. Γιά Herrhausen να μιλούμε τώρα...

  • sawas avatar
   sawas @ Νίκος Τανάλιας 10/02/2011 16:51:48

   Σωστος
   Ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε έκανε τον διαχωρισμό ανάμεσα στον «πολιτικό» και την «πολιτική προσωπικότητα» (Politiker vs Staatsmann) H**p://www.youtube.com/watch?v=IV1Hb26URgo&feature=related

   Ο πολίτικος έχει μικρή αντίληψη, περιοριζόμενος χρονικά από την νέα εκλογική διαδικασία

   Η πολιτική προσωπικότητα όμως όχι!!!

   Εμείς γεμίσαμε με τυχάρπαστους ματαιόδοξους σφετεριστές πολιτικούς!!!

   • sawas avatar
    sawas @ sawas 10/02/2011 16:53:10

    στο ορθο: πολιτικός

 3. sawas avatar
  sawas 10/02/2011 14:45:42

  Αργα αλλα σταθερα πιανουν την Αμερικη απ τ αχαμνα!!!!

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 10/02/2011 14:54:39

  Πρόκειται για πραγματική ιεροσυλία.
  Βάρβαρη εισβολή "βλάχων" κρατιστών Νιμπελούγκεν και Βαλκυριών, στο άδυτο του ευγενούς ιδιωτικού κέρδους.

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 10/02/2011 15:06:44

  Ώρα είναι ν' αγοράσουν οι Κινέζοι τη Microsoft, οι Γιαπωνέζοι τη ΝASA και οι Ινδοί την Apple.
  "Τα ξεπούλησα φτηνά, το χαλί, τα ρούχα και το μπρίκι,
  είμαι άρρωστος παιδιά, ο γιατρός μου συμβούλεψε ταξίδι"
  (Διονύσιος Ο Μελωδός, 1971)

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/02/2011 15:10:48

  Περισσότερο συμβολικό είναι, σαν την εξαγορά του Rockfeller Center (όπου και το παραδοσιακό τους Χριστουγεννιάτικο δέντρο από Ιάπωνες).

  Η αλήθεια είναι ότι το NYSE έχει χάσει τις δόξες τους με τις ηλεκτρονικές αγορές (καθαρά τεχνολογικό).

  Η υποψία μου είναι ότι εδώ και καιρό οι Γερμανοί έχουν αλώσει πολλές πτυχές των ΗΠΑ, κυρίως επί κυβερνήσεων Δημοκρατικών. Ναι, έχει και η Αμερική Πασόκους, και, ναι, και εκεί είναι κυρίαρχoς η Ζήμενς, ένας σκασμός ΜΚΟ, πράσινα φρούτα, και νόμιμες χορηγίες πολιτικών.

  Το NYSE δεν με χαλάει όσο με χαλάνε κάτι δημόσια έργα, και γρήγορα τρένα, και επένδυση σε υποδομές, όλα , made in Germany.

  Και μαντέψτε ποιά κανάλια ακολουθεί η Γερμανική εισβολή στις ΗΠΑ: Τα παλιά σοσιαλιστικά, που ήταν βοηθούμενα, τότε από Σοβιετικούς. Και μπορεί οι Σοβιετικοί και οι Γερμανοί να τσακώθηκαν στον Β', αλλά οι Γερμανοί έσωσαν το τομάρι τους 3 φορές μέχρι χάρη από τους Σοβιετικούς, την πρωτη το 1917, την δεύτερη το 45 και την τρίτητ το 90. Λίγο ψυχανώμαλα, αλλά αυτό έχει γίνει.

  Και ποιό είναι το ιδεολογικό υπόβαθρο της εισβολής; Η Πρασινη Ανάπτυξη. Και εκεί. Και ενώ βλέπω δήθεν αποκαλύψεις και αναλύσεις, εκεί, ότι οι ...Ρώσοι είναι πίσω από την Πράσινη Ανάπτυξη, η μέθοδος παγωτατζή (follow the money) δείχνει Deutschland.

 7. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 10/02/2011 15:25:23

  Η οικονομική εξουσία έχει εδώ και δυο αιώνες παγκοσμιοποιηθεί. Το ίδιο ως έναν βαθμό και η πολιτική εξουσία. Σερ, φον, δούκες, κόμητες και βαρώνοι είναι μια μεγάλη οικογένεια παγκοσμίως. Παντρεύτηκαν, ξαναπαντρεύτηκαν...Οι δε "μοντέρνοι" πολιτικοί, στον δικό μας καιρό, πηδάνε από τον έναν διεθνή οργανισμό στον άλλον. Εν ολίγοις ο πάνω όροφος της εξουσίας, οικονομικής και πολιτικής, έχει από καιρο παγκοσμιοποιηθεί.

  Και σε τέτοια οικονομικά μεγέθη, όπως η αγορά και η πώληση ενός χρηματιστηρίου, οι αναφορές σε "εθνικές" ιδιότητες και χαρακτηριστικά δεν έχει πια ρόλο παρά μόνο εκείνο της "εσωτερικής κατανάλωσης". Πέρασε ο καιρός που ο ένας εθνικός καπιταλισμός κήρυσσε τον πόλεμο σε έναν άλλον εθνικό καπιταλισμό γιατί είχαν οικονομικές διαφορές. Ο καπιταλισμός παγκοσμιοποιήθηκε. Και το υποπροϊόν και καρικατούρα του, ο "σοσιαλισμός" των Παπανδρέου, Μουμπάρακ και Τόνυ Μπλερ, φαντάζει μόνο ως αστείο, με την "διεθνή" του. Εξυπηρετητής των ιδίων συμφερόντων και μάλιστα με πολύ καλύτερες επιδόσεις. Παγκοσμιοποιημένος φυσικά κι αυτός.

  Οσο για την Ολλανδία, ε, εκεί ήταν πάντα η φωλιά του φιδιού, ιστορικά. Η χρηματοπιστωτική φωλιά με τα πολλά αυγά του φιδιού.

  Θραξ Αναρμόδιος

 8. loretta avatar
  loretta 10/02/2011 15:32:05

  ....και τωρα αυτο δηλ ειναι καλο πραγμα??? εγω το βρισκω ακρως επικίνδυνο...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ loretta 10/02/2011 15:33:55

   This is the end of the world!
   Θυμήσου τους Doors.

 9. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/02/2011 16:11:55

  Ε, το ότι είναι κέντρο η Ολλανδία, αναμενόμενο...

  Η Ολλανδία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ, η γενέτειρα της Λέσχης, κοκ.

  Χώρα αφανής αλλά ευφυής, κακά τα ψέματα, που κινεί αόρατα νήματα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ αλλενάκι 10/02/2011 16:17:56

   έχει βασίλισσα, την Shell, παράδοση στο εμπόριο και τις τουλίπες. Και ποδήλατα.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ αλλενάκι 10/02/2011 16:20:43

   Το Νέον Αμστελόδαμον άλλωστε, είναι η ΝΥ επί το αυθεντικότερον. Άσε που ότι Αμερικάνικο σκαλίσεις, θα βρείς από κάτω και κάτι από τη λατρεία της αγελαδίτσας (φτωχοί και μόνοι καουμπόιδες), Μικρή Ολλανδέζα (κατά προτίμησιν Amish) και tulip (η τουλίπα, εκτός των άλλων, είναι το Tennessee State Tree) .
   Οι Αγγλοσάξωνες έχουν μόνον το "όνομα";

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Ο Θείος 10/02/2011 16:33:12

    H Ολλανδία είχε και έχει κεντρική θέση στο διεθνές τραπεζικό καρτέλ, εν τω γίγνεσθαί του. Η θέση της Ολλανδίας επίσης είναι σημαντικότατη για την αμερικανική κυβέρνηση, όπως αποδεικνύεται και από τα τηλεγραφήματα του WL.
    O Eλεγκτής του Ολλανδικού Χρηματιστηρίου, η Euronext ανήκει από το 2006 στο ΝΥSE! Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Ολλανδία με το 13.4% των επενδύσεών της να κατευθύνεται στη μικρή, πανέξυπνη και, για όποιον γνωρίζει, κεντρική και σημαντικότατη για τo παγκόσμιο γίγνεσθαι, αυτή χώρα… [πατρίδα της Λέσχης]
    Αντίστοιχα, η Ολλανδία ήταν το 2009 ο 9ος ξένος μεγαλύτερος επενδυτής στις ΗΠΑ! Ενώ το 2008 ήταν ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ξένος επενδυτής στις ΗΠΑ!

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ αλλενάκι 10/02/2011 16:53:41

     Η Ολλανδία ήταν πάντα χώρα του εμπορίου, της ναυτιλίας και της κυκλοφορίας του χρήματος. Από τον όψιμο Μεσαίωνα.
     Διαφιλονικούμενη από τους Ισπανο-Αψβούργους (Κάρολο V) και την Ελισάβετ της Αγγλίας, έγινε το 1581 ανεξάρτητη, από τις πρώτες Δημοκρατίες στον κόσμο, αλλά και μεγάλη αποικιοκρατική δύναμη. Το Νέο Άμστερνταμ, εμπορικός σταθμός για τις συναλλαγές με τους ντόπιους Ινδιάνους, ιδρύθηκε στο νησί του Μανχάτταν το 1614.
     Αλλά στο τέλος του 18ου αιώνα, η οικονομία της παρήκμασε, μη αντέχοντας στον ανταγωνισμό με τους Βρετανούς.

     • JOHN.D avatar
      JOHN.D @ Ο Θείος 10/02/2011 19:34:30

      ING DIRECT
      save your money

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ αλλενάκι 10/02/2011 16:43:18

   Υπόψη πάντως, ότι η Royal Dutch Shell, η μεγαλύτερη Ολλανδική εταιρία σήμερα, έχει πρόεδρο Φινλανδό, τον Jorma Ollila, και Διευθύνοντα Σύμβουλο Ελβετό, τον Peter Voser.
   Πιθανότατα και η δεύτερη σε μέγεθος Philips να είναι σε επίσης εξω-Ολλανδικά διευθυντικά "χέρια".
   Αυτό που αποκαλείται συνήθως "παγκοσμιοποίηση", ίσως είναι πιό προχωρημένο απ' όσο υποθέτουν οι πολλοί. Στην προκειμένη περίπτωση (πετρέλαια - Shell) είναι μάλλον "ηπειροποίηση", για ν' ακριβολογούμε.
   Οι Βρετανοί έχουν τη BP, οι Ρώσοι τα δικά τους, οι ΗΠΑ εταιρείες σταθερά Αμερικανικές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.