11/05/2012 19:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε αρνητικό watch list η ευρωζώνη εάν αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ

Για τοποθέτηση όλων των κρατών μελών της ευρωζώνης σε αρνητικό watch list (NWL) σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ προειδοποιεί η Fitch στην τελευταία έκθεσή της, καθώς θα πρέπει να επαναξιολογηθεί ο συστημικός κίνδυνος και ο κίνδυνος χώρας για κάθε μέλος χωριστά.

Όπως επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης, οι επιπτώσεις από μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, είτε λόγω πολιτικής είτε οικονομικής αστάθειας, είναι εξαιρετικά αβέβαιες. Σε μεγάλο βαθμό, θα εξαρτηθούν από το πώς θα ανταποκριθούν οι ευρωπαϊκές αρχές και εάν θα καταφέρουν να αποτρέψουν τη μετάδοση της κρίσης στα υπόλοιπα κράτη της περιφέρειας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θέτει σε άμεσο κίνδυνο την πιστοληπτική ικανότητα όλων των κρατών της ευρωζώνης, σημειώνει η Fitch.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 11/05/2012 19:32:25

  Άκου να δεις μεγαλεία ο Τσίπρας!!!!!!
  Η Ευρώπη αξαρτάται απ αυτόν, και τους γκαγκάν που τον ψήφισαν, θεριεύοντας το χάος.

  • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
   Ελληνική Φιλοσοφία @ Strange Attractor 12/05/2012 12:42:36

   Τουλαχιστον αμα παμε στην δραχμη θα εχουμε την πολυτελεια να πλακωνουμε στο ξυλο οσους ψηφισαν αριστερα. Κανεις δεν θα σε κατακρινει γιαυτο.

 2. Βασίλης avatar
  Βασίλης 11/05/2012 21:47:40

  Θα πάρει στο λαιμό του μία ολόκληρη χώρα ένας ανώριμος πολιτικός.Βέβαια τεράστια ευθύνη έχει και ο "σοφός " ελληνικός λαός που δεν αντιλαμβάνεται το πόσο ανεύθυνος είναι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και τον ανέβασε πολύ ψηλά,

 3. Α avatar
  Α 11/05/2012 22:18:17

  Ένας ο ΓΑΠ και δεύτερος ο Τσίπρας, έτριξαν τα θεμέλια του Ευρωπαϊκού ... καπιταλισμού, μπορώ να σου πω και του ... παγκόσμιου!
  Άξιοι Έλληνες .... λάμπρυναν τις σελίδες της σύγχρονης ιστορίας.

 4. athamas avatar
  athamas 11/05/2012 22:27:58

  Τιμαγόρας, ούτος πρεσβευτής πεμφθείς πρός βασιλέα Αρταξέρξην υπο Αθηναίων, χρυσίον έλαβε παρ'αυτού και αργύριον-- ούτος ούν ο Τιμαγόρας, προσκυνήσας τον Περσών βασιλέα, παρά τα Ελλήνων ήθη, και δωροδοκηθείς, υπο Αθηναίων ανηρέθη - εφονεύθη -

 5. ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
  ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 11/05/2012 23:45:28

  Νομίζω πως αυτό ακριβώς είναι που δείχνει πόσο σαθρό, πόσο στην πραγματικότητα είναι μια ¨φούσκα" το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα. Σήμερα παράγουν πλούτο όχι οι επιχειρηματίες, όπως ψευδώς μας λέει ο Στέφανος Μάνος, οι οποίοι στήνουν επιχειρήσεις και παράγουν καινοτομίες, αλλά ο ίδιος ο πλούτος. Το χρήμα παράγει χρήμα - εφόσον δεν υπάρξει κάτι και διακόψει την διαδικασία- μέσω των χρηματιστηριακών, των τραπεζών, των οίκων αξιολόγησης. Καπιταλιστής ουσιαστικά δεν είναι ο εργοστασιάρχης αλλά ο τύπος με το τηλέφωνο που αγοράζει και πουλάει απίστευτες ποσότητες προϊόντων που δεν τα βλέπει ποτέ του, τζογάρει στην άνοδο ή την πτώση νομισμάτων, επιτοκίων, τιμών προϊόντων και ποτέ του δεν τα αγγίζει. Έχει μόνο χαρτιά, ομόλογα και συμβόλαια. Και επειδή μια Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων βρίσκεται σε πολιτική αστάθεια, πέφτει το χρηματιστήριο στη Μαλαισία (ημέρες προ Παπαδήμα). Ά ρε παγκοσμιοποίηση!! Τόσο για φτύσιμο είσαι!!
  Ένας τέτοιος μη παραγωγικός καπιταλισμός δεν του αξίζει να απασχολεί άλλο την ανθρωπότητα. Όποιοι νομίζουν ότι έχοντας χαρτιά είναι πλούσιοι και όσοι έχουν τη γη, τα σπίτια, τα εργοστάσια, τις υποδομές είναι φτωχοί μπορούν να βγουν από την πλάνη τους μόνο με έναν τρόπο. Να βάλουν τα χαρτιά τους εκεί που ο ήλιος δεν φωτίζει.

 6. τασπς avatar
  τασπς 12/05/2012 09:03:13

  Γεωμετρη

  Αυτη ακριβως ειναι η πραγματικοτητα ξεπεραμενα προτυπα που εκαναν τον κυκλο ζωης τους και τωρα πρεπει να αντικατασταθουν. Ζουμε ακριβως αυτη την αλλαγη. Τωρα που θα κατσει η μπιλια και ποσες θα ειναι οι παραπλευρες απωλειες κανεις δεν ξερει. Το σιγουρο ειναι οτι πρεπει πρωτα να πεθανει το παλιο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.