07/11/2011 23:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε αντισύνοδο προχωρούν οι εκτός Ευρωζώνης χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!

Οι υπουργοί Οικονομικών των 10 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής΄Ένωσης που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σύσκεψη στις Βρυξέλλες για να συντονίσουν τη στάση τους και ενδεχομένως να συνεχίσουν την κοινή πορεία τους, εκφράζοντας την ενόχλησή τους για το ότι κρατούνται διαρκώς στο περιθώριο των διαβουλεύσεων για τη σύγκλιση σε μια ενιαία νομισματική πολιτική.

 

Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο δείπνου εργασίας που παρατίθεται τη Δευτέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της βελγικής πρωτεύουσας, την ώρα που αντιπρόσωποι των «10» θα κάνουν άλλη, ξεχωριστή, διαβούλευση στην τσεχική πρεσβεία των Βρυξελλών.

 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη διπλωματική πηγή, θα εξεταστούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις από την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, ιδίως ο προχωρημένος βαθμός ενσωμάτωσης στο νομισματικό πεδίο των 17 μελών της Ευρωζώνης. «Δεν πρέπει η σύγκλιση αυτή στην ευρωζώνη να επηρεάσει την κατάσταση στην ενιαία αγορά της 27μελούς ΕΕ», τόνισε η ίδια πηγή.

 

Δεν αποκλείστηκε, συγχρόνως, η σημερινή πρωτοβουλία να έχει στο μέλλον κάποια περιοδικότητα.

 

Άλλος διπλωμάτης τόνισε ότι «εφόσον γίνεται παρόμοια προχωρημένου βαθμού προσέγγιση ανάμεσα στους ‘17’, τότε κι εμείς οι ‘10’ πρέπει να πράξουμε ακριβώς το ίδιο», παραδέχθηκε όμως ότι «ενώ μας διέπει το κοινό συμφέρον, υφίστανται ανάμεσά μας κάποιες διαιρέσεις».

 

Οι «10» είναι η Βρετανία, η Βουλγαρία, η Δανία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σουηδία και η Τσεχία με τη Βρετανία και τη Πολωνία να ηγούνται της διπλωματικής πρωτοβουλίας.

 

Παραταύτα, η Γαλλία δεν βλέπει αυτήν την κίνηση των «10» με καλό μάτι, όπως εκτιμούν διπλωματικές κοινοτικές πηγές, μιλώντας στο AFP.

 

Για το ίδιο ζήτημα είχε εκφράσει τη δυσφορία του την περασμένη εβδομάδα και ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, ο οποίος είχε επισημάνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μεταβούμε σε Ευρώπη των δύο ταχυτήτων με την Ευρωζώνη από τη μία (υπό την ηγεσία της Γερμανίας και της Γαλλίας) και τις υπόλοιπες 10 χώρες από την άλλη. «Όλες οι βασικές αποφάσεις παίρνονται από τους ‘17’. Άκουσα προτάσεις ότι οι δέκα [ενν. οι εκτός Ευρωζώνης] πρέπει να συναντώνται χωριστά· θα βαδίζουμε σε πολύ επικίνδυνο δρόμο αν αυτό αρχίσει να γίνεται», υπογράμμισε.

(πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 07/11/2011 23:15:18

  Πώς το είχε πει ο Ράμσφελντ; "Η νέα Ευρώπη"; (Άντε, και με ολίγη από παλαιά.)

  Άρχισε η διάλυση του τυραννικού ευρωμορφώματος. Ε, ρε γλέντια!

  • The Saint avatar
   The Saint @ Αυριανιστής 07/11/2011 23:39:43

   Δεν νομιζω πάντως ότι οι καταστάσεις που θα διαμορφωθούν σε μιά περίπτωση διάλυσης της Ευρωζώνης θα είναι πρός συμφέρον μας, είτε είμαστε μέσα, είτε έξω απο αυτήν. Τα γλέντια γιά ποιούς θα είναι;

   σ.σ. Τις τελευταίες μέρες έχω περιορίσει τις παρεμβάσεις μου (όχι οτι ενδιαφέρουν και κανέναν δλδ, ούτε και Αρχαιοπτέρυγας είμαι...) διότι έξω απο εδώ γίνεται κυριολεκτικά της π....νας!
   Τα διαφόρων ειδών και αποχρώσεων παπαγαλάκια, δουλεύουν υπερωρίες, αλλά και διάφορες κινησεις γίνονται που συνηστούν προσοχή και στάση αναμονής...
   Μην πιστευετε εύκολα ο΄τι ακούτε...

 2. JOHN avatar
  JOHN 07/11/2011 23:31:51

  Ωρα ειναι ν αρχισει απο καπου το ξεχαρβαλωμα του τυρανικου αυτου μορφωματος της ΕΕ και την αντικατασταση του με κατι πιο ανθρωπινο!

 3. ierofantis avatar
  ierofantis 07/11/2011 23:42:33

  Divide and Conquer.

  Κέντημα οι Βρεταννοί.

  Πρώτα από το νότο ο ΓΑΠ. Τώρα τα ξεδέλφια από το βορρά.

  Magnifique

  • ό παγωτατζής avatar
   ό παγωτατζής @ ierofantis 08/11/2011 15:59:48

   Remember Πολωνία...
   Εχουμε δρόμο ακόμη φίλε Ιεροφάντη

 4. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 07/11/2011 23:48:33

  Λέω να αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη , παρά τη στεναχώρια των ¨Ευρωπαϊκών Κεκτημένων της κάθε Δοαμαντοπούλου και Μπακογιάννη , και να προσχωρήσουμε στην ¨Ομάδα των ΤΥΧΕΡΩΝ 10 ¨ !

  Παράλληλα να ζητήσουμε έναρξη διαπραγματεύσεων με την Αγγλική ¨Commonwealth¨ ( έχουμε και μια ¨παραδοσιακή συναισθηματική σχέση¨ μέσω Κύπρου ) και με την Τσαβική - Μπολιβιριανή ¨UNASUR ¨ , ας είναι μακριά στην Ν.Αμερική ... , όπως και με την ¨Ομοσπονδία Οικονομικής Συνεργασίας ¨ που θέλει να ιδρύσει ο Πούτιν στο μαλακό του υπογάστριο...

  Για να δούμε εάν σφίγγουν οι ¨κ¨ των Νεοναζί - ¨δημοκρατικής κοπής ¨

 5. Επαναστάτης avatar
  Επαναστάτης 08/11/2011 02:25:41

  Ευτυχώς ή δυστυχώς, η ευρωπαϊκή ένωση μέσα σε 10 χρόνια θα έχει διαλυθεί. Όπως και η πρώην Γιουγκοσλαβία. Είναι πολλές οι ομοιότητες...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.