04/03/2011 14:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε αναζήτηση χρημάτων για το εφάπαξ

Το μείζον θέμα της χρηματοδότησης του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, προκειμένου να χορηγηθεί το εφάπαξ σε χιλιάδες συνταξιούχους που περιμένουν έως και 4 χρόνια, τέθηκε στη σημερινή συνάντηση των κ. κ. Κουτρουμάνη και Σαχινίδη με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.  Οι εκπρόσωποι των Δ. Υ. ζήτησαν την κάλυψη των 800 εκ. ευρώ που απαιτούνται για την καταβολή του εφάπαξ χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με παλαιότερη συμφωνία του δημοσίου με τους δημοσίους υπαλλήλους το δημόσιο θα πρέπει να δώσει 500 εκ ευρώ στο ταμείο πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων και τα υπόλοιπα 300 εκ ευρώ θα είναι δάνειο με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου από το ΤΕΑΔΥ. Ο κ. Σαχινίδης υποσχέθηκε ότι το επόμενο διάστημα θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εξεύρεση των χρημάτων αυτών και της αποπληρωμής όσων αναμένουν εφάπαξ από χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο του ποσού που θα πρέπει να εξασφαλίσει το ταμείο πρόνοιας του δημοσίου προκειμένου να εξοφλήσει το σύνολο των οφειλών του σε εφάπαξ όσων έχουν συνταξιοδοτηθεί φτάνει το 1,7 δισ. ευρώ. Τα 800 εκ. αναμένεται να καλύψουν μόνο το εφάπαξ όσων περιμένουν πάνω από 2 χρόνια.

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής 04/03/2011 14:53:34

    Βιάζεται να τα βρει και να αποπληρώσει τα εφάπαξ, πριν την κήρυξη της χρεωκοπίας και τον φάνε ζωντανό...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.