17/06/2011 13:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σενάρια για να αποσπάσουν συναίνεση στην προεκλογική περίοδο

Επιταχύνουν Ευρωζώνη και ΔΝΤ τις διαδικασίες για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης μπροστά στον κίνδυνο η Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο, εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας, επεξεργάζονται εναλλακτικά σενάρια για την περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές.

Σε μια τέτοια περίπτωση εξετάζεται η εφαρμογή του μοντέλου Πορτογαλίας, όπου τα δύο κόμματα εξουσίας θα κληθούν να αποδεχθούν εγγράφως το ύψος των μέτρων που απαιτούνται για φέτος και τα επόμενα χρόνια.Ίσως γι αυτό "πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αναφέρουν ότι από το ΔΝΤ βλέποντας το αδιέξοδο και το χάος δίνουν «πράσινο φως» στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών"

(χα χα χααα, μην φαν έχουμε γλαρόσουπα)
ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το να περιμένουμε μέχρι το Σεπτέμβριο για να βρεθεί μια λύση στην ελληνική κρίση, όπως κάποιοι έχουν προτείνει στη Γερμανίά, δεν είναι καλή ιδέα, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του eurogroup, Jean-Claude Juncker. «Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να επιτρέψουμε οι αποφάσεις να αναβληθούν μέχρι το Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Juncker στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.


GUARDIAN: ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Γερμανία εξαναγκάστηκε να συμφωνήσει στη διάσωση της Ελλάδας για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, ύστερα από ισχυρές πιέσεις από το ΔΝΤ, μετά από την παραίτηση τον προηγούμενο μήνα του επικεφαλής του, Dominique Strauss-Kahn, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της σήμερα η Guardian.

Υπό τις οδηγίες του νέου της εκτελεστικού επικεφαλής, του Αμερικανού John Lipsky, το ΔΝΤ έχει λάβει πιο σκληρή στάση, αναφέρει η Guardian. Το Ταμείο προειδοποίησε τους Γερμανούς τις τελευταίες εβδομάδες ότι δεν θα δώσει τα κεφάλαια στην Ελλάδα και θα προκαλέσει την χρεοκοπία της χώρας εάν το Βερολίνο δεν σταματήσει τις καθυστερήσεις και δεν υποσχεθεί ξεκάθαρα ότι θα στηρίξει τη διάσωση της Ελλάδας, αναφέρει η εφημερίδα.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και διπλωμάτες στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν ότι η απειλή του ΔΝΤ να σταματήσει τη χρηματοδότηση, σε αντίθεση με την πιο ήπια γραμμή που ακολουθούσε ο Strauss-Kahn, έχει εκτονωθεί λόγω της γερμανικής υποχώρησης, επισημαίνει ο Guardian.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 17/06/2011 17:55:52

    Άρχισαν τα όργανα. Να ένας ακόμα λόγος που ο Παπανδρέου έκανε την κίνηση μπας και γίνει οικουμενική κυβέρνηση συνενοχής και όχι επαναδιαπραγμάτευσης. Από το ΔΝΤ του σφύριξαν ότι η Γερμανία σχεδιάζει να μην λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης της Ελλάδας με κίνδυνο να κηρύξουμε στάση πληρωμών αφού το ΔΝΤ δεν θα εκταμίευε χρήματα αν δεν εξασφαλίσει πρώτα την αρωγή της Γερμανίας στο σχέδιο διάσωσης. Έτσι ψοφοδεής που είναι φοβήθηκε ότι σε λίγο θα σκάσει η χρεοκοπία στα χέρια του και ότι δεν έχει ούτε θα έχει τη δύναμη να διαπραγματευτεί ο,τιδήποτε πολλώ μάλλον δε τη βοήθεια της Γερμανίας για να συνεχιστεί ομαλά η χρηματοδότηση και από το ΔΝΤ. Ο υποψήφιος "συνένοχος" Σαμαράς φερόμενος ηγετικά ζήτησε απαρέγκλιτα για την συγκυβέρνηση την επαναδιαπραγμάτευση του ίδιου του μνημονίου και ακολούθως του μεσοπρόθεσμου. Ο ίδιος Παπανδρέου και το σύστημα ΠΑΣΟΚ από πίσω του, η οικογένειά του και ξένοι παράγοντες φοβήθηκαν ότι ο Παπανδρεόυ αυτοακυρώνεται από έναν αποφασισμένο ηγέτη όπως τον Σαμαρά και έκαναν πίσω ... Τη συνέχεια την ξέρουμε. Μπένι ... και όπου βγει

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.