14/12/2010 16:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σενάρια για αύξηση κεφαλαίων της ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ζητήσει αύξηση των κεφαλαίων της ώστε να ανταποκριθεί στα νέα της… «καθήκοντα» εν μέσω της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters. «Το θέμα είναι ότι η ΕΚΤ ανησυχεί για τις ενδεχόμενες ζημίες από τις αγορές ομολόγων» αναφέρει πηγή προσκείμενη στις εξελίξεις στο πρακτορείο Reuters και συμπληρώνει: «προς το παρόν αγοράζουμε πολύ μικρά ποσά, αλλά τι θα συμβεί εάν αυτό αυξηθεί ή εάν η αξία των ομολόγων ξαφνικά μειωθεί κατά 30%;»

Σύμφωνα με το Reuters ένας αξιωματούχος της ΕΚΤ δηλώνει ότι ενδεχομένως να ζητηθεί διπλασιασμός του προϋπολογισμού της ευρωτράπεζας.

Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, η ΕΚΤ αγόρασε κρατικά ομόλογα ευρωζώνης δαπανώντας 2,667 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών η ΕΚΤ έχει συνολικά δαπανήσει 72 δισ ευρώ σε αγορές κρατικών ομολόγων Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ αυτή την εβδομάδα, θα τεθεί επί τάπητος το να χρησιμοποιηθεί και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας για την στήριξη των κρατικών ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.