Σαμαράς: Δεν αποκλείεται να βγούμε στις αγορές στο α΄ εξάμηνο του 2014
02/04/2014 21:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Δεν αποκλείεται να βγούμε στις αγορές στο α΄ εξάμηνο του 2014

Η Ελλάδα άφησε τα χειρότερα πίσω της δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters και εξετάζει πλέον την έκδοση ομολόγου μέσα στους προσεχείς τρεις μήνες.

«Η Ελλάδα επέστρεψε» δήλωσε ο πρωθυπουργός στο Reuters και πρόσθεσε: «Πριν από δύο χρόνια, ήμασταν το επίκεντρο της οικονομικής αστάθειας στην περιοχή. Ήμασταν μια ασταθής χώρα σε μια σχετικά σταθερή περιοχή. Τώρα, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική: Η Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά και υπάρχει αυξανόμενη αστάθεια γύρω από τη χώρα μας».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές λέγοντας ότι: «Η χρονική στιγμή θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στις αγορές και δεν αποκλείουμε την πιθανότητα να βγούμε στις αγορές πολύ νωρίς, ίσως και στο πρώτο μισό του 2014».

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με το Reuters, βλέπει τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης και κάνει λόγο για start up εταιρείες που δημιουργούν θέσεις εργασίας για τους νέους.

«Πιάσαμε πάτο και τώρα βρισκόμαστε στην ανοδική καμπύλη. Βρισκόμαστε στην αρχή αυτής της ανοδικής καμπύλης» σημείωσε.

«Οι πιο σημαντικές λέξεις τώρα, είναι η σταθερότητα και η ανάπτυξη. Δεν πρέπει να χάσω την κατεύθυνσή μου. Μπροστά έως το τέλος. Δεν θα κάνω ζιγκ ζαγκ» συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Όπως αναφέρει το ξένο πρακτορείο ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, όπως το ρεκόρ που καταγράφεται στην ανεργία και στα ζητήματα ρευστότητας, η Ελλάδα τόνισε έχει γυρίσει σελίδα στην κρίση.

«Η εικόνα και η αντίληψη για την Ελλάδα διεθνώς έχει επίσης αλλάξει. Επικρατεί μια νέα ψυχολογία, πρόκειται για μια καινούργια αίσθηση στη χώρα και για αυτό λέω ότι η Ελλάδα επέστρεψε» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.