Σάλλας: Οι ξένοι τοποθετούν χρήματα στις ελληνικές τράπεζες
07/04/2014 15:44
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σάλλας: Οι ξένοι τοποθετούν χρήματα στις ελληνικές τράπεζες

Μήνυμα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία, έστειλε με συνέντευξή του στο Bloomberg ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας

Μήνυμα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία, έστειλε με συνέντευξή του στο Bloomberg ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας. Όπως είπε ο κ. Σάλλας, ξένοι επενδυτές έχουν αρχίσει να τοποθετούν χρήματα στις ελληνικές τράπεζες καθώς αναμένουν πως η βελτιούμενη οικονομία θα ενισχύσει τα κέρδη σε όλη την (τραπεζική) αγορά.

«Καθώς το έλλειμμα της χώρας συρρικνώνεται και η παραγωγή (ΑΕΠ) σταθεροποιείται, οι τράπεζες είναι πιθανόν να αναρρώσουν από πιεσμένους δανειολήπτες πιο γρήγορα από τις εκτιμήσεις, δήλωσε ο κ. Σάλλας

«Η προοπτική της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η συνεχιζόμενη υποχώρηση των επιτοκίων καταθέσεων στην Ελλάδα σημαίνει πως τα κέρδη θα αυξηθούν σημαντικά», είπε ο επικεφαλής της Πειραιώς.

Η Πειραιώς, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας με βάση το ενεργητικό, τον προηγούμενο μήνα συγκέντρωσε €1.75 δισ. νέων κεφαλαίων από ξένους επενδυτές, στην τελευταία ένδειξη ότι οι ελληνικές τράπεζες αναρρώνουν από την κρίση κρατικού χρέους. Πούλησε επίσης €500 εκατ. τριετών ομολόγων λήξης Μαρτίου ’18, στην πρώτη δημόσια προσφορά ομολόγων από ελληνική τράπεζα από το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

“Αυτοί που επενδύουν στην Ελλάδα δεν κοιτούν μόνο για βραχυχρόνια κέρδη», είπε ο κ.Σάλλας. «Περιλαμβάνουν θεσμικούς επενδυτές όπως συνταξιοδοτικά ταμεία και μεγάλα funds που κάνουν μόνο μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις». Η Ελληνική οικονομία πιθανότατα να έχει περαιτέρω ώθηση την επόμενη χρονιά, όταν οι τράπεζες ολοκληρώσουν την απομόχλευσή τους και θα αρχίσουν να αυξάνουν το δανεισμό σε εταιρίες και καταναλωτές, πρόσθεσε ο Μ. Σάλλας, που έχει σπουδάσει οικονομολόγος στην Γερμανία.

«Βλέπουμε πραγματική βελτίωση, ειδικά στην δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων», επισήμανε ο Μ. Σάλλας. «Είναι απαραίτητες οι εσωτερικές συγχωνεύσεις που θα δημιουργήσουν οικονομίες κλίμακος και επιχειρήσεις που θα μπορούν να ανταγωνιστούν στις διεθνείς αγορές».

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Γ. Στουρνάρας είπε στις αρχές του μήνα ότι η χώρα ετοιμάζεται για μια μικρή έκδοση τριετών ή πενταετών ομολόγων στο πρώτο εξάμηνο του έτους. «Όλα δείχνουν πως η πρώτη έκδοση ομολόγων από το ελληνικό δημόσιο θα έχει θετική υποδοχή από διεθνείς επενδυτές, υπογραμμίζοντας την πεποίθησή τους για οικονομική ανάκαμψη», κατέληξε ο κ. Σάλλας.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.