12/03/2010 21:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔ

Την ώρα που η Κυβέρνηση προχωρά σε δραστικές περικοπές στην χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων, προωθεί στη Βουλή σκανδαλώδη ρύθμιση, με την οποία εντάσσει τους ασφαλισμένους που έχουν συμβόλαια υγείας σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες που χτύπησαν κανόνι, να εξυπηρετούνται για τις παροχές υγείας από τον ΟΠΑΔ.

    Με ρύθμιση που προωθεί στο νομοσχέδιο για την εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλισης τα λαμόγια των ασφαλιστικών εταιριών που κατέκλεψαν τα λεφτά των ασφαλισμένων βγαίνουν λάδι και το μάρμαρο καλείται να το πληρώσει ο ΟΠΑΔ, δηλαδή οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και οι συνταξιούχοι.

    Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση κατηγορεί τα ασφαλιστικά ταμεία για σπατάλες, φορτώνει στον ΟΠΑΔ ένα ακόμα βάρος με αποτέλεσμα να τον οδηγεί στην συνολική χρεοκοπία.

    Αυτά συμβαίνουν όταν οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ περιμένουν για μήνες να τους καταβληθούν τα λεφτά από παροχές, ενώ οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί λόγω των περικοπών στην χρηματοδότηση απειλούν με αναστολή των παροχών προς τους ασφαλισμένους.

    Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην σκανδαλώδη ρύθμιση που απαλλάσσει τις ασφαλιστικές εταιρίες από τις ευθύνες τους και το κόστος αυτό, για το οποίο μάλιστα έχουν εισπράξει μεγάλα ποσά.

    Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει τώρα να αντιδράσει για να αποτρέψει την υπερψήφιση της σκανδαλώδους ρύθμισης και να προστατεύσει τα συμφέροντα του ΟΠΑΔ και των ασφαλισμένων σε αυτόν.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Orestios avatar
    Orestios 12/03/2010 21:43:43

    Ωραία κυβέρνηση της διαφάνειας! Αρχίσανε οι μαμουτιές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.