12/03/2010 16:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΕΒ: "Δεν αποκλείεται το ΔΝΤ"

«Το ΔΝΤ δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, δεν το έχουμε αποκλείσει, αλλά θα ήταν ένα πλήγμα στην ευρωπαϊκή τιμή της χώρας αλλά και στο ίδιο το ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας στο ρ/σ Real Fm.

 «Επίσης, το ΔΝΤ θα μας δάνειζε μεν φθηνότερα, αλλά θα μας επέβαλε πολύ σκληρότερα μέτρα από αυτά εναντίον των οποίων ήδη εξεγειρόμαστε και δεν θα μας ευχόταν καν και καλό κουράγιο», πρόσθεσε.

 Ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε τα έκτακτα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής «οδυνηρά και άδικα», ωστόσο τόνισε πως ήταν «αναπόφευκτα μετά από τόσες δεκαετίες ολιγωρίας, ατολμίας, και ήταν αναγκαία ως ξεκίνημα για την ανόρθωση του τόπου».

 Συμπλήρωσε ότι αναμένει από την κυβέρνηση τώρα «να τολμήσει τις αναγκαίες αλλαγές προοπτικής. Είναι ουσιαστικά αυτές οι εξαγγελίες που ακούσαμε στην αρχή για θεσμικές αλλαγές που θα επιφέρουν τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τον περιορισμό της σπατάλης».

 Βέβαια ο πρόεδρος του ΣΕΒ κατέκρινε έντονα τις κοινωνικές αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει, σημειώνοντας ότι «οι ακρότητες, οι βιαιότητες τις οποίες βλέπουμε στις σημερινές κρίσιμες περιστάσεις στοιχίζουν πολύ στην εθνική οικονομία, επιτείνουν τα προβλήματα των επιχειρήσεων».

 Σχολιάζοντας την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, υπογράμμισε ότι η «ευελιξία της εργασίας έχει εφευρεθεί και έχει προωθηθεί τα τελευταία χρόνια στην κοινωνική Ευρώπη... επειδή διευκολύνει τους εργαζόμενους και αυξάνει την απασχόληση μεσοπρόθεσμα. Δεν είναι ελευθερία του εργοδότη στην αυθαιρεσία».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 12/03/2010 16:59:00

  XA XA XAAAAA!

 2. ΑΠ avatar
  ΑΠ 12/03/2010 17:18:17

  αυτός είναι ο Δασκαλόπουλος από το καρτέλ του γάλακτος?

  μάλιστα, μάλιστα

 3. nasos avatar
  nasos 12/03/2010 17:22:32

  Φυσικά και δεν αποκλείεται,με τα spread πάνω από τις 300 μβ και τους Ευρωπαίους διστακτικούς να ρίξουν λεφτά στον Πίθο των Δαναϊδων που είναι η Ελλάδα,εκτός και αν η Ελληνική Κυβέρνηση αποδεχθεί ένα πρόγραμμα ακραίας λιτότητας,με αμφίβολη επιτυχία λόγω του ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε πεδίο μάχης όταν αρχίσει η πραγματική λιτότητα,το ΔΝΤ μοιάζει με την μοναδική πραγματική λύση-δηλαδή πάλι θα γίνει πεδίο μάχης αλλά δεν θα επωμιστούν οι Ευρωπαίοι το πολιτικό κόστος,έτσι και αλλιώς από πελάτες θα μας χάσουν-
  Γι'αυτό και αρνήθηκαν ότι ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα θα περικοπεί,αφού θα περικοπεί ούτως η άλλως από το ΕΝΤ ή το ΔΝΤ,οπότε αυτοί θα γλυτώσουν το πολιτικό κόστος.

 4. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 12/03/2010 17:42:21

  Τώρα καταλαβαίνω για ποιο λόγο έχει αυτές τις επιδόσεις η ελληνική βιομηχανία.

 5. donaE avatar
  donaE 12/03/2010 17:44:45

  Το 'καλο καουραγιο' ηταν οντως κατι...

 6. kkonstan avatar
  kkonstan 12/03/2010 19:10:15

  Ε όχι να μην πηδήκουν χωρίς να μας πούνε πρώτα 'καλό κουράγιο', αυτό δεν πρέπει να το ανεχτούμε σύντροφοι.

 7. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 12/03/2010 22:32:28

  Στη φάση που είμαστε, αφού μας πήδηξαν και μας πήδηξαν, αυτοί που είχαν κι ενα λόγο παραπάνω να προσέχουν, γιατί σκότωσαν τον παππού μου, μαζί με χιλιάδες άλλους παππούδες μας, το 1941, μία λύση μας απομένει: ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. Από αυτοκίνητα μέχρι ψιλικά. Εγώ το εφαρμόζω εδώ και ένα μήνα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.