30/06/2011 19:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρωσία: "Κανείς δεν μας ζήτησε να αγοράσουμε ελληνικά ομόλογα"

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς χρεών της Ισπανίας, ωστόσο δεν έχει προς το παρόν αντίστοιχα σχέδια για την Ελλάδα, εφόσον, όμως, υπάρξει σχετικό αίτημα θα το εξετάσει, σύμφωνα με τον βοηθό του Ρώσου προέδρου Αρκάντι Ντβορκόβιτς.

"Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τώρα το ζήτημα να αγοράσει αυτά τα χρέη ή όχι", είπε σε δημοσιογράφους ο κ. Ντβορκόβιτς, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, προσθέτοντας ότι "σχετικά με την Ισπανία έχουμε πολύ λιγότερους φόβους, από ό,τι για την Ελλάδα, διότι (σ.σ. στην Ισπανία) λαμβάνονται πολύ σοβαρά μέτρα και ουσιαστικά ρίσκα δεν υπάρχουν".

Σχετικά με την Ελλάδα ο Ρώσος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι "δεν έχουμε σχέδια αγοράς ελληνικών χρεών", σημειώνοντας ότι "προς το παρόν δεν μας προσκάλεσαν να συμμετάσχουμε σε συνολική λύση-πακέτο των ελληνικών προβλημάτων, αλλά εάν τέτοιο αίτημα υπάρξει, η ρωσική κυβέρνηση θα το εξετάσει".

Παλαιότερα για το θέμα είχε τοποθετηθεί και ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν, ο οποίος είχε πει ότι από ισπανικής πλευράς είχε ακουστεί η ευχή να επενδύσει η Ρωσία σε ισπανικά ομόλογα και τίτλους. Όπως, όμως είχε εξηγήσει ο κ. Κούντριν, σύμφωνα με το ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, για τις σχετικές αποφάσεις ρωσικών επενδύσεων και δημιουργίας αποθεματικών δεν υπάρχουν ούτε πολιτικοί περιορισμοί, ούτε απαιτούνται πολιτικές άδειες από το υπουργείο Οικονομικών, "υπάρχουν όμως κριτήρια, σχετικά με την αξιοπιστία αυτών των τίτλων", που αγοράζονται "χωρίς η κυβέρνηση να μπορεί να επηρεάσει τον αρμόδιο κρατικό οργανισμό", οι αποφάσεις του οποίου εξαρτώνται από τις κινήσεις των χρηματιστών στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. megalos aksiopistas avatar
    megalos aksiopistas 03/07/2011 01:17:20

    Καλά, είστε με τα καλά σας που τόσο περήφανη χώρα, με τέτοιους πολιτικούς {με} αρχ@δια θα καταδεχτεί να ζητήσει βοήθεια και μάλιστα από τη Ρωσία;
    Α, δεν είμαστε καλά! Τι λέτε τώρα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.