15/06/2010 15:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρουμανία:- Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για το σχέδιο λιτότητας

Άρχισε στη Ρουμανική Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή τα μέτρα λιτότητας που δρομολογούνται.

Την πρόταση μομφής, με κεντρικό σύνθημα «Σταματήστε την κοινωνική γενοκτονία», κατέθεσε η αντιπολιτευόμενη συμμαχία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και του Συντηρητικού Κόμματος (PSD - PC), μετά την κατάρτιση, από την κυβέρνηση, σχεδίου δημοσιονομικής λιτότητας, που προβλέπει- μεταξύ άλλων- μείωση κατά 25% στους μισθούς στον δημόσιο τομέα και περικοπές 15% στις συντάξεις.

Χιλιάδες Ρουμάνοι συνδικαλιστές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Βουλής στη ρουμανική πρωτεύουσα και σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα σε κοντινό πάρκο για να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στην πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης.

Οι διαδηλωτές, δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί και συνταξιούχοι, οι οποίοι έφθασαν στο Βουκουρέστι από διάφορες περιοχές της χώρας, φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, κατά του προέδρου της χώρας και διανέμουν φυλλάδια, στα οποία αναγράφονται μηνύματα, που ενθαρρύνουν τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης μομφής.

«Υποσχεθήκατε μέλι και γάλα και αυτό που πήραμε είναι απολύσεις», τονίζουν οι διαδηλωτές, υπενθυμίζοντας στους βουλευτές τις δεσμεύσεις τους, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Νέες ομάδες διαδηλωτών εξακολουθούν και συγκεντρώνονται στους δρόμους γύρω από τη Βουλή.

Για να υιοθετηθεί η πρόταση μομφής πρέπει να τη στηρίξουν 236 από τα συνολικά 471 μέλη των δύο σωμάτων, της Γερουσίας και της Βουλής. Το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρουμανίας έχει 178 έδρες στη Βουλή και στη Γερουσία και ο εταίρος του στον κυβερνητικό συνασπισμό, το κόμμα της ουγγρικής μειονότητας έχει 31 έδρες.

Τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, Συντηρητικό Κόμμα και Φιλελεύθερο Κόμμα έχουν 212 έδρες.

Στη σημερινή συνεδρίαση λαμβάνουν μέρος 363 βουλευτές και γερουσιαστές και 108 απουσιάζουν.

Στην κοινή συνεδρίαση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων λαμβάνουν μέρος ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ και τα μέλη της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ποσα απιδια βανει ο σακος avatar
    ποσα απιδια βανει ο σακος 15/06/2010 20:53:11

    Εκεί είναι σοσιαληστική η αντιπολίτευση οπότε επιτρέπεται να κάνει πρόταση μομφής..μετά θα τους που κι αυτοί "λεφτά υπάρχουν" κι όταν ανακαλύψουν όλοι μαζι οτι λεφτά δεν υπάρχουν θα τους δείξουν προς τα που πέφτουν τα σύνορα της Ελλάδας..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.