25/09/2010 12:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρεκόρ διαγραφών στο Χρηματιστήριο

Το 2010 θα είναι η χρονιά με τις περισσότερες αποχωρήσεις (10) εισηγμένων εταιρειών μέσω των υποχρεωτικών δημοσίων προτάσεων και συγχωνεύσεων διά απορροφήσεως. Ηδη έχουν διαγραφεί οι μετοχές της Imako, της Rainbow και της SingularLogic και σειρά έχουν λάβει οι μετοχές της ΑΒ Βασιλόπουλος, της Μπενρουμπή, του Λυμπέρη. Αυτή την εβδομάδα υπέβαλαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτημα διαγραφής των μετοχών τους και οι εισηγμένες Αγροτική Ασφαλιστική και Informer. Επίσης, Folli Follie και Elmec πρόκειται να συγχωνευθούν με τα ΚΑΕ που θα απορροφήσει τις δύο εταιρείες του ομίλου Κουτσολιούτσου, ενώ διεγράφη τον Aύγουστο η ΩΜΕΓΑ ΑΕΕΧ και αναμένεται και η διαγραφή της ALTIUS όταν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της εταιρείας. Το 2009 διεγράφησαν από το Χ.Α. οι μετοχές της Πειραιώς Leasing, του Ρόκα, της Γρηγόρης και της Multirama.
Το 2009 διεγράφησαν από το Χ.Α. οι μετοχές της Πειραιώς Leasing, του Ρόκα, της Γρηγόρης και της Multirama. Το 2008 το Χ.Α. διέγραψε έξι (Unisystems, Νεοχημική, Everest, Cosmote, Ελαΐς και Εθνική Ασφαλιστική), το 2007 διεγράφησαν έξι εταιρείες (Νotos, Alpha Leasing, Φοίνιξ-Metrolife, Hyatt, Δέλτα Παγωτού και Γερμανός) και το 2005 μία (Κωτσόβολος). Με την οριστική διαγραφή-έξοδο της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος εντός της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, ανέρχεται σε 11ο αριθμός των θυγατρικών πολυεθνικών που έχουν εγκαταλείψει το Χρηματιστήριο της Αθήνας, καθιστώντας ακόμη πιο φτωχή από κεφαλαιοποίηση και εμπορευσιμότητα την ελληνική αγορά μετοχών.

Πριν από την ΑΒ Βασιλόπουλος έχουν διαγραφεί από το Χ.Α. η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος, που εξαγοράστηκε από τη Philip Morris, η πρώην Panafon, που εξαγοράστηκε από την αγγλική Vodafone, η εταιρεία τσιμέντου και δομικών υλικών Χάλυψ από τη Ciment Francais, η σοκολατοποιία Παυλίδης από την Kraft Foods, η Interamericaαπό την Eureko, η Κωτσόβολος από την Dixons, η ασφαλιστική Φοίνιξ από την Groupama International, η Δέλτα Παγωτού από τη Nestle, η Ελαΐς από τη Unilever και το 2009 η Ρόκας από την Ibedrola. Στις παραπάνω θυγατρικές πολυεθνικών θα προστεθεί και η CrowHellas εφόσον έχει θετικό αποτέλεσμα η δημόσια πρόταση που υπεβλήθη αυτή την εβδομάδα.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_100083_25/09/2010_416302

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/09/2010 13:26:53

  Όλες Ελληνικές. Και αγοράζονται από ξένες πολυεθνικές.
  Τίτλοι τέλους στο έργο της ελληνικής επιχειρηματικότητας-νέων τζακιών που αναδείχθηκαν κατά την "εκσυγχρονιστική" εικοσαετία 1990-2010.

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 25/09/2010 16:30:31

  Να μας έλεγε και ποιοι είναι οι λόγοι, που δεν είναι ίδιοι για όλους, θα ήταν πολύ χρήσιμο.

  Πιστεύω ότι ένας σημαντικός λόγος, όχι για όλους ο πρώτος, πάντως για πολλούς, είναι ότι απαλλάσσονται οι εταιρίες από την υποχρέωση σύνταξης λογιστικών καταστάσεων σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.